Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χαμένη η Ελλάδα από την ένταξη στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, λέει μελέτη γερμανικού ιδρύματος. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Χαμένη η Ελλάδα από την ένταξη στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, λέει μελέτη γερμανικού ιδρύματος

Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς το ΑΕΠ της θα ήταν κατά 1,3% υψηλότερο, που σημαίνει 190 ευρώ περισσότερα σε κατά κεφαλήν επίπεδο το χρόνο.

Αυτό υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποίησε το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann Stiftung, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει βγει χαμένη από την ένταξή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε μόλις κατά 70 ευρώ το χρόνο στο διάστημα 1992-2012 εξαιτίας της διεύρυνσης της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.
Πρόκειται για μία από τις λιγότερο ωφελημένες χώρες από τη διεύρυνση της ενιαίας αγοράς. Και αυτό γιατί η ίδια μελέτη δείχνει πως οι Δανοί κέρδισαν 500 ευρώ το χρόνο έκαστος, οι Γερμανοί 450 ευρώ, οι Αυστριακοί και οι Φινλανδοί 200 ευρώ.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.