Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θύμα της αντιρωσικής πολιτικής;

Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θύμα της αντιρωσικής πολιτικής;

Το ρεκόρ αφίξεων του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης για το 2013 δεν θα πλησιαστεί καν το 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τώρα και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην μη πραγματοποίηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη κυρίως και Μόσχα μετά) οι οποίες έφεραν χιλιάδες Ρώσους στην ακριτική πόλη και ενίσχυσαν την οικονομική κατάσταση των κατοίκων του Έβρου αλλά και της Θράκης σε κάποιο βαθμό.

Η οικονομική συγκυρία έκανε ακόμη σημαντικότερη την εισροή από Ρωσία και φαίνεται ότι αυτό δεν έγινε καλοδεχούμενο από τους ξένους «εταίρους» κυρίως τώρα σε μία εποχή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και αποκλεισμού της Ελλάδας από σχέσεις μαζί της.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Στέλιος Ζαντανίδης, Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, στις 28 Ιουλίου 2014, στο τηλεοπτικό κανάλι ΘΡΑΚΗ-ΝΕΤ, ανέφερε ότι οι απώλειες των πτήσεων εξωτερικού «οφείλονται σε αεροπορικές εταιρίες και μεγάλους τουριστικούς πράκτορες» και για το γεγονός ότι δεν έχουμε τους ρωσικούς προορισμούς τόνισε ιδιαίτερα ότι αν ψάξει κανείς γιατί χάθηκαν θα βρει να ρίξει ευθύνες από εδώ και από εκεί.
vlcsnap-00065
Εμφανώς ρίχνει το μπαλάκι σε αεροπορικές εταιρίες που δεν επανέλαβαν τα οικονομικά αποδοτικά δρομολόγια κυρίως με Αγία Πετρούπολη και σε ξένους προφανώς τουριστικούς πράκτορες που για κάποιους λόγους δεν έδειξαν αρκετό ζήλο προώθησης της Αλεξανδρούπολης ως τουριστικού προορισμού όπως της άξιζε. Με δεδομένο ότι τόσο η αεροπορική εταιρία/ες όσο και οι τουριστικοί πράκτορες θα είχαν οικονομικό όφελος, το μόνο που αποτελεί λογικό συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι τους «έβαλαν χέρι» να μην προχωρήσουν. Και στις σημερινές συνθήκες ελέγχου της κυβέρνησης στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης της Δύσης με τη Ρωσία, μόνο οι δυτικοί «σύμμαχοι» θα έκαναν κάτι τέτοιο.
Για να βλέπουμε τη μορφή που έχει το σαμαροβενιζέλικο success story στη Θράκη.
vlcsnap-00066
vlcsnap-00076
vlcsnap-00077
vlcsnap-00080
vlcsnap-00081
vlcsnap-00078
vlcsnap-00079
vlcsnap-00082
vlcsnap-00083
vlcsnap-00084
vlcsnap-00065
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.