Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Οι Καραμανλικοί «ενεργοποιούν» την απομάκρυνση Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ


Άνοιξε πόλεμος: Οι Καραμανλικοί «ενεργοποιούν» την απομάκρυνση Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ
Σχόλιο ΛΦ: Αφού είπαν ναι σε όλα τώρα θέλουν να ξαναπάρουν τα ηνία του μαγαζιού.

Νέα τροπή στις πολιτικές εξελίξεις φέρνει η πρωινή κίνηση του Προκόπη Παυλόπουλου να θέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής το θέμα των δηλώσεων του Ανδρέα Γεωργίου όσον αφορά τις κινήσεις της δικαιοσύνης για την διόγκωση του ελλείμματος.

Η πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:
1) εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς το πως ο κ. Γεωργίου παραμένει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.
2) Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του κ. Γεωργίου οι οποίες στρέφονται , αμέσως ή εμμέσως εναντίον της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του.
Οι δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου από την Παρασκευή έχουν γίνει το κόκκινο πανί για τους Καραμανλικούς βουλευτές αφού εκτός από την Δικαιοσύνη ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ άφηνε σαφέστατες αιχμές για τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Χθες και το Μαξίμου διέρρεε ότι και αυτό ήταν δυσαρεστημένο με τις δηλώσεις του αλλά ως εκεί.
Μετά την απόφαση που πήρε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπάρχει θέμα παραμονής του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ το οποίο όμως είναι βόμβα στα θεμελια της κυβέρνησης αφού θεωρείται βέβαιο ότι τυχόν απομάκρυνσή του θα δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα στις σχέσεις με το Βερολίνο και την Τρόικα.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.