Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ


1

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
 Eδώ και 3 εβδομάδες στην περιοχή του Dnipropetrovsk στο Pavlograd της Αν.Ουκρανίας συμβαίνει μια ακόμη θεοσημεία.Οι κάτοικοι την εκλαμβάνουν ως έναν ακόμη κακό οιωνό. Εικόνα του Σωτήρος Χριστού που τον παριστάνει σε μετωπική στάση ματώνει.Η εικόνα βρικόταν σε  σπίτι.

1Σύμφωνα με τον πρωθιερέα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος μια σταγόνα αίματος εμφανίστηκε στην εικόνα στις 7 Ιουλίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη σύμφωνα με τη διήγηση της Lyudmila και των γονέων της.Ανήσυχη η γυναίκα που την είχε στην κατοχή της την εμπιστεύτηκε στην εκκλησία. Από τότε το αίμα πήζει στο πρόσωπο του Ιησού, και νέες κηλίδες αίματος εμφανίστηκαν. Η πιστή που είχε στην κατοχή της την εικόνα είναι κάτοικος του Pavlograd και κληρονόμησε αυτό το ιερό κειμήλιο από τη γιαγιά της.Η εικονογράφησή της έγινε τον 19 αι. Ο πρωθιερέας Νικολάι Nespravy στο Pavlograd αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κακό οιωνό. ” Είναι ένα πολύ κακό σημάδι.Συνήθως αντίστοιχα φαινόμενα στην ορθοδοξία προαναγγέλλουν   μεγάλη αναταραχή και αιματοχυσία. Μην ξεχνάτε ότι το Pavlograd –είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη της περιοχής μας στην εμπόλεμη ζώνη. Κατά τους τελευταίους 2 μήνες παρατηρείται μια αυξημένη προσέλευση του κόσμου στο ναό. Προφανώς οι άνθρωποι αναζητούν ένα καταφύγιο και μια παρηγοριά στην προσευχή.» δήλωσε ο π.Νικόλας.
Η επισκοπή στο Dnepropetrovsk αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοσχή το φαινόμενο αφού αντίστοιχα γεγονότα είναι αρκετά σπάνια. (vesti.ua 27.07.14 ruskline.ru 28.07.14)
Σύμφωνα με τον π. Βαλεντίνο “η εικόνα χρονολογείται από τις αρχές του 20 ου αι. Είναι ζωγραφισμένη σε ξύλο και έχει διακοσμηθεί με φύλλα.Η αιμάσουσα εικόνα αποτελεί ένα σημείο αγάπης και προειδοποίησης; » αναρωτιέται ο ιερέας.
Τον Μάρτιο τα ΜΜΕ διέδοσαν την είδηση ότι σε δεκάδες μονές της Ουκρανίας και της Ρωσίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο με εικόνες που δακρυροούν.(pavlograd. dp.ua 26.07.14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.