Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ/ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


big (2)

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τη συγκατάθεση του Κιέβου συνεχίζει να παρεμβαίνει σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές και πολιτικές διαδικασίες στην Ουκρανία.Άμεση συμμετοχή ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων στην λεγόμενη Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση   και ειδικό μνημόνιο στρατιωτικής συμμαχίας που θα υποκαθιστά το ΝΑΤΟ.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Η Αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στη διοίκηση Poroshenko,  ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ  Ουκρανίας και  Ηνωμένων Πολιτειών  λόγω  εμφανούς αποτυχίας της τιμωρητικής επιχείρησης που δεν έχει ακόμα κάμψει το φρόνημα των  Νεορώσων. Οι αμερικανοί παράγοντες εντοπίζουν το πρόβλημα στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων κατασταλτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών  που εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των παρακρατικών  ομάδων).

Σε αυτό το πλαίσιο, καθημερινά γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ  του πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο Jeffrey Payette , του επικεφαλή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Valentin Nalyvaychenko , του υπουργού Εσωτερικών Aresenom Avakov , του υπουργού Άμυνας Valery Geletey και του   Poroshenko . Παράλληλα, όπως σημειώνεται από την πηγή της Komsolmoskaya Pravda, «οι Αμερικανοί με μεγάλη προσοχή ανταποκρίνονται στο κάθε αίτημα του Poroshenko, τείνουν μάλιστα να  αντιδρούν άμεσα στην όποια του απαίτηση, αποδεικνύοντας  την πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Αμερικής στην  πορεία που έχει χαράξει το Κίεβο.”
121120-F-JJ904-034Randy Kea
Επιπλέον, το Πεντάγωνο εδραιώνει μια στενότερη συνεργασία με την ουκρανική ηγεσία. Θέτει στην υπηρεσία της  Ουκρανίας μια “εξέχουσα προσωπικότητα”: Toν  ταγματάρχη  της Αεροπορίας Randy A. Kee ο οποίος από το 2013 είναι Διοικητής του τομέα Στρατηγικής και Πολιτικής, στο στρατηγείο των ΗΠΑ για Ευρωπαικά θέματα, στο Stuttgart-Vaihingen της Γερμανίας.
Έχει στο παρελθόν υπηρετήσει ως πιλότος βομβαρδιστικών Β-52 και σε μεταγωγικά. Έχει λάβος μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Βαλκάνια και Νοτιοδυτική Ασία.Στη συνέχεια εργάστηκε στο Αρχηγείο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και αναπληρωτής διευθυντής Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων στα στρατηγικά σχέδια και τις πολιτικές του Κοινού Επιτελείου του δυτικού ημισφαιρίου.
Ο ίδιος άνθρωπος τώρα έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες του στην Ουκρανία,  συντονίζοντας  12     ομάδες , οι οποίες έχουν ως στόχο να “βελτιώσουν την ασφάλεια της Ουκρανίας”. Στις 21/07/14, με προεδρεύοντα τον  Randy Kee, οι ομάδες εργασίας συζήτησαν για τις ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, και στις 26 Ιουλίου  για τις Ειδικές Δυνάμεις, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με πηγή της K.P., o κύριος Poroshenko εξακολουθεί να μην είναι αρκετά ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, θεωρώντας ότι  τα πάντα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, και ως εκ τούτου απαιτεί από τον Λευκό Οίκο μια επίσπευση των προβλεπόμενων …
Εν τω μεταξύ 10 Αμερικανοί γερουσιαστές,  τόσο του Ρεπουμπλικανικού  όσο και του Δημοκρατικού κόμματος , πρότειναν νομοσχέδιο που να αναγνωρίζει την Ουκρανία ως στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ οι οποίες και να παράσχουν κάθε βοήθεια στους τομείς της ασφάλειας και των πληροφοριών.
Jim GerlachJim Gerlach
 Ο   Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Jim Gerlack, δήλωσε:
“Το Νομοσχέδιό μας ζητά την αναγνώριση της Ουκρανίας ως  σημαντικού συμμάχου εκτός του ΝΑΤΟ, σε προσωρινή βάση μέχρι  την παροχή των αναγκαίων πόρων για ασφάλεια από το ΝΑΤΟ όπως παρέχεται σε όλα κράτη-μέλη του”
Sandy LevinSandy Levin
 Ο Sandy Levin επίσης μέλος του Κογκρέσσου κατηγόρησε  τη Ρωσία ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην Ουκρανία, και  επανέλαβε τους ισχυρισμούς για  ρωσικές προμήθειες όπλων στην πολιτοφυλακή.
“Θέλουμε  με σαφήνεια  οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας. Βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς να προστατευθούν από τα ρωσικά σχέδια αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας.”
πηγή: m.kp.ru 29/07 και 28/07/14
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.