Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προς κλιματολάγνους θερμόπληκτους. Οι παγετώνες στις Άλπεις ήταν καταπράσινα δάση στην Ρωμαϊκή περίοδο


 
http://notrickszone.com/2014/06/09/giant-of-geologyglaciology-christian-schluechter-refutes-co2-feature-interview-throws-climate-science-into-disarray/
Δημοσιεύτηκε στην Ελβετική Der Bund σημαντική συνέντευξη του καθηγητή Γεωλογίας Christian Schlüchter που αμφισβητεί τα περί Ανρθωπογενούς Θερμοκηπίου.  Το Ανθρωπογενές Θερμοκήπιο (αν έχουμε κανέναν καινούργιο επισκέπτη) λέει ότι η αύξηση κάποιου ανθρωπογενούς CO2 μετά το 1850 έχει ζεστάνει, και "θα" ζεστάνει κι άλλο τον πλανήτη και ότι αυτό θα είναι καταστροφικό, εκτός, εάν, όπως είπε η Ταγάρω Μπιρμπίλη, βάλουμε πολλά αιολικά.

Η Ιστορία, οι μελέτες παγετώνων και όλο και αυξανόμενα δεδομένα μάς λένε βέβαια άλλα πράγματα.  Την περίοδο των Φαραώ και του Μίνωα έκανε ζέστη. Στην Ρωμαϊκή περίοδο έκανε ζέστη. Σε αυτή την Ρωμαϊκή περίοδο αναφέρεται ο γεωλόγος, και στην ανακάλυψη ότι βρέθηκαν ...δάση  της Ρωμαϊκής εποχής κάτω από τους παγετώνες της Ελβετίας (και εδώ). Το ότι το κλίμα αλλάζει τα τελευταία 10.000 χρόνια, και τα τελευταία 400.000 χρόνια, είναι αναμφισβήτητο. Το ότι έκανε ζέστη στο παρελθόν το έγραψε γλαφυρότατα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ του 1900!   Και φυσικά το λένε και οι μελέτες πυρήνων πάγου από την Ανταρκτική και την Γροιλανδία:

Και αυτά είναι μόνο τα τελευταία 10-11.000 χρόνια. Η λεγόμενη "Ολόκαινος" περίοδος. Που βγήκαμε από την τελευταία "παγετώδη" περίοδο, και είμαστε σε "μεσοπαγετώδη".  Το ατμοσφαιρικό CO2 άρχισε να ανεβαίνει κάπου 2.000 χρόνια αφού βγήκαμε από την κατάψυξη.  Και στην "Ολόκαινο" έχουμε περάσει περισσότερες ζέστες από ότι ξέρουμε σήμερα. Μάλλον δροσιά έχει σήμερα.  Και η κατάψυξη φαίνεται εάν αντί να βλέπετε τα 11.000 χρόνια, δείτε τα ...400.000 χρόνια:

Να πιστεύετε σε ό,τι θέλετε. Σε φαντάσματα, στα βούρλα του Εκονιούζ του Σκάϊ, στην καταστροφή από ακρίδες ή μετεωρίτες (να κάτι να φοβάστε πχ).  Αν βάλουμε πολλά αιολικά, μήπως αποτρέψουμε τους μετεωρίτες;
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.