Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γάλλοι εθελοντές στο πλευρό των φιλορώσων: «Για να μάθει επιτέλους η Γαλλία και ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ουκρανία»


Γάλλοι εθελοντές στο πλευρό των φιλορώσων: «Για να μάθει επιτέλους η Γαλλία και ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ουκρανία»

Τέσσερις Γάλλοι εθελοντές αποφάσισαν να ταχθούν στο πλευρό της πολιτοφυλακής των αυτονομιστών της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Οπως δηλώνει ένας από τους εθελοντές, ο Γκιγιόμ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, δεν θα είναι οι μόνοι: «Προς το παρόν είμαστε τέσσερις, ο Μισέλ, ο Βικτόρ, ο Νικολά κι εγώ. Είμαστε volontaires, precurseurs, με άλλα λόγια είμαστε η εμπροσθοφυλακή. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ετοιμάζονται να έρθουν εδώ και κάποιες βρίσκονται ήδη καθ’οδόν».

Ο Γάλλος εθελοντής είπε πως έχει ακούσει και για Ισπανούς εθελοντές στο πλευρό των αυτονομιστών, δεν έχει όμως ακόμη συναντήσει κανέναν.
Παρά την ομόφωνα καταδικαστική στάση της Δύσης απέναντι στους αυτονομιστές αλλά και απέναντι στην ίδια τη Ρωσία, επιβάλλοντας σκληρές και κυρώσεις και, την ίδια στιγμή, στηρίζοντας οικονομικά και πολιτικά το Κίεβο, πολλοί είναι οι ευρωπαίοι δηλώνουν ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξη στους αυτονομιστές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, ακόμα και με εθελοντική στρατολόγηση στο πλευρό τους.
Οπως λέει ο Γκιγιόμ στο Ria Novosti, οι γάλλοι εθελοντές δεν έφεραν μαζί τους όπλα, και ούτε πρόκειται φυσικά να πληρωθούν από πουθενά: «Είμαστε απλοί πολίτες. Είμαστε πολιτικοί εθελοντές. Είμαστε και επαναστάτες και παραδοσιακοί! Πιστεύουμε στην ιδέα της ευρωπαϊκής γεωπολιτικής ενότητας και την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών, με το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Ολοι αυτοί που διεξάγουν τον “Αντιτρομοκρατικό αγώνα” κατά των αμάχων στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι μπράβοι της διεθνούς μαφίας των ολιγαρχών. Ζούμε ήδη τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δείτε τι συμβαίνει. Ξεκίνησε από τη Λιβύη, μεταφέρθηκε στη Συρία και τώρα στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι από τις λίγες χώρες που δεν υποκύπτει και πολεμά σχεδόν μόνη της απέναντι στην παγκοσμιοποίηση που θέλουν ορισμένοι “μεγάλοι” να επιβάλουν. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη Ρωσία σε αυτόν τον αγώνα».
Ο Γάλλος εθελοντής τονίζει πως θα παραμείνουν στην Ουκρανία όσο χρειαστεί, προκειμένου να ενημερωθεί η Γαλλία αλλά κι ολόκληρος ο κόσμος για τι ακριβώς συμβαίνει: «Οι Γάλλοι δεν ξέρουν τι διαδραματίζεται σε αυτή τη γωνιά της γης. Τα δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τη Ρωσία ως εχθρό, ως μια “χώρα – τρομοκράτη” και δεν αναφέρουν τίποτε για τον εμφύλιο πόλεμο που εξελίσσεται εδώ, με εκατοντάδες αθώα θύματα».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.