Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

e15ceb391e4edb4e74360926503b1b42

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Στο Lugansk μετά από βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού πυρπολήθηκε Tράπεζα ναού αφιερωμένου στην Παναγία μεταφέρει το Dialog.ua. Η εκκλησία χτυπήθηκε στις 20 Αυγούστου. 5 κάτοικοι σκοτώθηκαν στο Lugansk από τους όλμους του ουκρανικού πυροβολικού στην ίδια επίθεση. (Sedmitza.ru )20 οβίδες χτύπησαν το κέντρο της πόλης δήλωσαν οι αρχές.Έπληξαν μπλοκ πολυκατοικιών ,πάρκινγκ,και την Τράπεζα του ναού της Παναγίας που τυλίχθηκε στις φλόγες.
183843_p
“Μόνο από θαύμα δεν εκρήχθηκαν οι φιάλες προπανίου που ήταν αποθηκευμένες σε κτίσμα κοντά στην Τράπεζα ” ανέφερε πηγή από το Lougansk.
Η εκκλησία αυτή αποτελεί στόχο των βομβαρδισμών ή δη από τις 6 Aυγούστου. (pravoslavie)
Η ορθόδοξη εκκλησία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.
Στο Lugansk δολοφονήθηκε από οβίδα ουκρανών κι ενώ γυρνούσε από τον εσπερινό ο π. Vladimir Kreslyansky.
ιερομάρτυρας Βλδίμηροςιερομάρτυρας Βλδίμηρος
Στις 28.07.14 δολοφονήθηκε από οβίδα ουκρανών στην πόλη Pervomaisk στην περιοχή του Lougansk ο εφημέριος του ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου π. Γεώργιος Nikishov.
ιερομάρτυρας π. Γεώργιοςιερομάρτυρας π. Γεώργιος

Στις 9.05.14 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο π.Pavel Zhuchenko εφημέριος του Αγ.Δημητρίου Donskoy στην περιοχή Druzhkivka του Donetsk.
ιερομάρτυρας π. Παύλοςιερομάρτυρας π. Παύλος
Τις προηγούμενες ημέρες ο πατριάρχης Κύριλλος είχε υποδείξει τους υπευθύνους :” oι εκπρόσωποι της ελληνοκαθολικής (oυνίτικης εκκλησίας) και οι σχισματικές κοινότητες (εννοεί τους σχισματικούς ορθόδοξους) που εμφανίστηκαν στο Κιέβο κατά τα γεγονότα της Maidan, κήρυξαν ανοιχτά το μίσος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλώντας σε δήμευση των ορθόδοξων ναών και στην εξολόθρευση της ορθοδοξίας επί ουκρανικού εδάφους».Αυτή η καταγγελία εμπεριέχεται στην επιστολή που απευθύνει στον Πτριάρχη Βαρθολομαίο και που έχει αναρτηθεί και στο site του Πατριαρχείου Μόσχας.
“Από την αρχή της διαμάχης οι ουνίτες ελληνοκαθολικοί και οι σχισματικοί …επιτέθηκαν κατά της κανονικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας. “(Interfax 18.08.14)
ΥΓ.To Bατικανό ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κροάτίας και συνέβαλε στον αιματηρό εμφύλιο και την διάσπαση της ενιαίας πρώην Γιουγκοσλαβίας.Τότε η απόσχιση και ο αυτονομισμός ήταν ευλογημένος…….
dimpenws.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.