Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


hgllg

Το NATO έδωσε στη δημοσιότητα χθές 28/08/14, νέες δορυφορικές εικόνες,  που ισχυρίζεται ότι παρουσιάζουν ρωσικά στρατεύματα να επιχειρούν στο έδαφος της Ουκρανίας. Σε αυτές απεικονίζονται μονάδες του ρωσικού πυροβολικού που κινούνται στην ουκρανική ύπαιθρο και ύστερα καταλαμβάνουν θέσεις στην Krasnodon αλλά και άλλα αποδεικτικά στοιχεία περί της στρατιωτικής εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Στη βελγική πόλη Shape στην Mons εδράζεται το στρατιωτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες το διοικητικό.  Το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της “Συμμαχίας” στο Shape, δημοσίευσε όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Oι παρεχόμενες δορυφορικές απεικονίσεις  προέρχονται από την εμπορική ιδιωτική επιχείρηση  Digital Globe δεν έχουν υποστεί καμιά μεταβολή, παρά έχουν προστεθεί οι επεξηγήσεις, λεζάντες, περιγραγές, ημερομηνίες.
Το timing των “νατοικών αποκαλύψεων” σχετίζεται  με την κάθοδο της πολιτοφυλακής προς την Αζοφική Θάλασσα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι νεορωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στο   Novoazovsk. Πρόκειται για παράκτια πόλη  στρατηγικής σημασίας που ενώνει τη Ρωσική Κριμαία με το λιμάνι της Μαριούπολης.Στις 29/08/14 καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά αεροσκάφη SU25 (lifenews)
dgxhf
Ο Ολλανδός Ταξίαρχος Nico Tak, διοικητής του Κέντρου Κρίσεων και Διαχείρισης Συμμαχικών Επιχειρήσεων (COMC) δήλωσε ότι οι εικόνες επιβεβαιώνουν αυτό που το ΝΑΤΟ και οι συμμαχοί του υποστηρίζουν εδώ και εβδομάδες. (RI)
“Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε παρατηρήσει μια σημαντική κλιμάκωση τόσο σε επίπεδο επέμβασης της Ρωσίας όσο και σε επίπεδο εξέλιξης όπλων. Οι δορυφορικές απεικονίσεις παρέχουν τις επιπρόσθετες αποδείξεις ότι ρώσοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό επιχειρούν εντός της επικράτειας της Ουκρανίας. Εντοπίσαμε επίσης μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων όπλων συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστημάτων, πυροβολικού, τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού να κατευθύνονται προς την Αν Ουκρανία. Η παρουσία όλων αυτών των όπλων και των στρατιωτών κάνει την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.Η Ρωσία ενισχύει και τροφοδοτεί τις αυτονομιστικές δυνάμεις σε μια απόπειρα να αλλάξει την έκβαση των μαχών που τώρα είναι σαφέστατα υπέρ των ουκρανικών δυνάμεων”.
Σας παρουσιάζουμε τις εικόνες όπως τις δημοσίευσε το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της στρατιωτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Shape του Βελγίου. Οι λεζάντες είναι σε μετάφραση από τα αγγλικά .
1.
 Ρωσικές μονάδες κινούνται σε φάλαγγα με άρματα πυροβολικού στην περιοχή του  Krasnodon που ελέγχεται από αυτονομιστές. Ημερομηνία  21 /08/14 .Πρόκειται για ρωσικά στρατεύματα αφού τα ουκρανικά δεν έχουν ακόμα φθάσει στην περιοχήΡωσικές μονάδες κινούνται σε φάλαγγα με άρματα πυροβολικού στην περιοχή του Krasnodon που ελέγχεται από αυτονομιστές. Ημερομηνία 21 /08/14 .Πρόκειται για ρωσικά στρατεύματα αφού τα ουκρανικά δεν έχουν ακόμα φθάσει στην περιοχή
2.
Ρωσικές μονάδες πυροβολικού έχουν λάβει θέσεις κοντά στο Krasnodon. Υποστηρίζονται από οχήματα που προφανώς μεταφέρουν επιπλέον πυρομαχικά και εξοπλισμόsupplies. Η εινόνα αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους καλά εκπαιδευμένους στρατιωτικούς ξηράς που γνωρίζουν πως να οργανώσουν τις θέσεις τους. Άρα δεν είναι οι ανεκπαίδευτοι ερασιτέχνες αυτονομιστές. Τέτοια ρωσικά πυροβολικά συστήματα πρόσφατα χτύπησαν θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Λουγκάνσκ για να   σπάσον την πολιορκία της πόλης.  Ρωσικές μονάδες πυροβολικού έχουν λάβει θέσεις κοντά στο Krasnodon. Υποστηρίζονται από οχήματα που προφανώς μεταφέρουν επιπλέον πυρομαχικά και εξοπλισμόsupplies. Η εινόνα αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους καλά εκπαιδευμένους στρατιωτικούς ξηράς που γνωρίζουν πως να οργανώσουν τις θέσεις τους. Άρα δεν είναι οι ανεκπαίδευτοι ερασιτέχνες αυτονομιστές. Τέτοια ρωσικά πυροβολικά συστήματα πρόσφατα χτύπησαν θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Λουγκάνσκ για να σπάσον την πολιορκία της πόλης.
3.
 Περιλαμβάνονται δυο εικόνες (αριστερά και δεξιά) στη ρωσική πλυρά των συνόρων στο Rostov-on-Don, 50 χλμ από το ουκρανικό τελωνείο Dovzhansky. Αριστερά ( 19 /06/2014) η περιοχή είναι άδεια ενω δεξιά 2 μήνες αργότερα (20 /08/ 2014 ρωσικά άρματα μάχης μεταγωγικά προσωπικού, φορτηγά και καταυλισμοί βρίσκονται στην περιοχή.Περιλαμβάνονται δυο εικόνες (αριστερά και δεξιά) στη ρωσική πλυρά των συνόρων στο Rostov-on-Don, 50 χλμ από το ουκρανικό τελωνείο Dovzhansky. Αριστερά ( 19 /06/2014) η περιοχή είναι άδεια ενω δεξιά 2 μήνες αργότερα (20 /08/ 2014 ρωσικά άρματα μάχης μεταγωγικά προσωπικού, φορτηγά και καταυλισμοί βρίσκονται στην περιοχή.
4.
23 /06/ 2014, 6 ρωσικά  αυτοπροωθούενα όπλα 153mm 2S19  κοντά στο ρωσικό Kuybyshevo, 6.5 χλμ νότια των ουκρανικών συνόρων στο  Chervonyi Zhovten. Τα όπλα στοχεύουν βόρεια κατευθείαν στο ουκρανικό έδαφος.23 /06/ 2014, 6 ρωσικά αυτοπροωθούενα όπλα 153mm 2S19 κοντά στο ρωσικό Kuybyshevo, 6.5 χλμ νότια των ουκρανικών συνόρων στο Chervonyi Zhovten. Τα όπλα στοχεύουν βόρεια κατευθείαν στο ουκρανικό έδαφος.
5.
Καλύτερη άποψη των θέσεων των αυτοπροωθούμενων ρωσικών όπλων στόχευση προς βορρά, είναι σαφές ότι από αυτήν την τοποθεσία είναι αδύνατον να μην χτυπήσουν εντός του ουκρανικού εδάφους. Δεν πρόκειται γιά άσκηση , υποστηρίζουν τις αυτονομιστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο ουκρανικό έδαφος.Ευρύτερη άποψη των θέσεων των αυτοπροωθούμενων ρωσικών όπλων στόχευση προς βορρά, είναι σαφές ότι από αυτήν την τοποθεσία είναι αδύνατον να μην χτυπήσουν εντός του ουκρανικού εδάφους. Δεν πρόκειται γιά άσκηση , υποστηρίζουν τις αυτονομιστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο ουκρανικό έδαφος.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.