Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Απαντούν στη τζιχάντ με Σταυροφορία: Στα «όπλα» οι Ιρακινοί Χριστιανοί εναντίον των ισλαμιστών δολοφόνων


χριστιανοι

Απελπισμένοι, μην αντέχοντας να βλέπουν τους συγγενείς τους να σφάζονται από τους ισλαμιστές σαν τα πρόβατα και μην θέλοντας να εγκαταλείψουν την επί δύο χιλιετίες πατρίδα τους, Ιρακινοί Χριστιανοί αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που ονομάζεται ISIS.

Ο 44χρονος Henry Sarkis, αξιωματούχος του Ασσυριακού Πατριωτικού Κόμματος, το οποίο αποτελεί μία από τις πολλές πολιτικές οργανώσεις Ασσυρίων στο Ιράκ, δήλωσε στο  National Geographic ότι δεκάδες συμπατριώτες και ομόθρησκοί του αποφάσισαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Peshmerga, την επίσημη δύναμη ασφαλείας της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης, εναντίον της ISIS στο βορειοδυτικό Ιράκ.
«Αποφασίσαμε, παρά τις περιορισμένες δυνατότητές μας, να συμμετάσχουμε στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών», δήλωσε ο Sarkis, ενώ πρόσθεσε ότι η πρώτη ομάδα των Χριστιανών μαχητών ονομάστηκε «Dukha», που στη γλώσσα των Ασσυρίων σημαίνει «θυσία».
Το κόμμα του, συνέχισε, αγόρασε όπλα με χρήματα από δωρεές Ασσυρίων της διασποράς. Στόχος τους είναι, όπως είπε, να διασφαλίζουν τα εδάφη που ανακαταλαμβάνουν οι Peshmerga, καθώς εκείνοι θα συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον της ISIS.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.