Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το Άγιον Όρος σας μάρανε βρε άθεοι… Η Δούρου κάνει πέρα τον θρησκευτικό όρκο…


Το Άγιον Όρος σας μάρανε βρε άθεοι… Η Δούρου κάνει πέρα τον θρησκευτικό όρκο…

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε πρόσφατα το περιβόλι της Παναγιάς για να δείξει πόσο αληθινός Χριστιανός είναι… Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές… Ολοένα και περισσότεροι αιρετοί επιλέγουν τον πολιτικό όρκο αντί του θρησκευτικού (τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον τόπο). Έτσι και η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, γνωστή για τις αθεϊστικές απόψεις, θα δώσει πολιτικό όρκο.

Σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, ορίζει πως όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου…».!
Από τη δική τους πλευρά, οι αιρετοί που επιλέγουν τον πολιτικό έναντι του θρησκευτικού όρκου δηλώνουν ότι…/
«Θεωρούμε την τελετή ορκωμοσίας ανάληψη ευθύνης σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς κανόνες και τη θέληση του λαού. Είναι μια διοικητική πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών. Σεβόμαστε απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα και την θρησκευτική συνείδηση των πολιτών όπως επίσης το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και τους δημοκρατικούς κανόνες. Ο τρόπος ορκωμοσίας δεν πρέπει να είναι δηλωτικός των θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά δέσμευση απέναντι στους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο πολιτικός όρκος δεν δηλώνει προσχώρηση σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα ή αθεϊσμό, αλλά την άποψη ότι το εκκλησιαστικό τυπικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολιτειακές διαδικασίες».
Επί του προκειμένου υπενθυμίζεται πως ένας από τους πρώτους αιρετούς που επέλεξαν κι έδωσαν πολιτικό όρκο ήταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κερκύρας Κώστας Νικολούζος κι ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Κι οι δυο εξελέγησαν με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (εντελώς τυχαία…)
Στην περιφέρεια Αττικής, εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Έτσι απλά…
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.