Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


10372856_704709419578493_1152765220257389465_o

 Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές έβγαλαν τα απωθημένα τους για την συνεχιζόμενη αντίσταση των νεορώσων σε 2 αιχμαλώτους πολέμου που θα ανταλλάσονταν με 2 ουκρανούς.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Χθες νότια της πόλης Shakhtyorsk διεξήχθησαν σκληρές μάχες μεταξύ της λαικής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ και της 25ης Αεροκίνητης Μονάδας των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο ουκρανικός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τα χωριά Stepanivka, Saurovka, Amvrosievka,  και Saur-Graves, προκαλώντας βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Στην αρχή της ημέρας έγινε  ανταλλαγή ομήρων  από τις μάχες  σε Stepanivka και Latysheva. Η Ουκρανική πλευρά παρέδωσε στην πολιτοφυλακή  περίπου 10 πεσόντες στρατιώτες. Μετά την εξέτασή τους , βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι νεκροί αιχμαλωτίστηκαν ζωντανοί και τους σκότωσαν στη συνέχεια.Μερικά από τα πτώματα έφεραν σημάδια από πολλαπλές μαχαιριές.
 Ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ,  Igor Strelgov, ανακοίνωσε χθες ένα άλλο  τραγικό περιστατικό ανταλλαγής αιχμαλώτων του Shakhtyorsk:
 Έχουμε μια τραγωδία. Σήμερα, δυο αιχμάλωτοι πολέμου θα ανταλλάσσονταν όπως είχε συμφωνηθεί με δυο αλεξιπτωτιστές. Εμείς αφήσαμε τους αλεξιπτωτιστές να πάνε στη βάση τους με τα πόδια.
Τους δυο δικούς μας τους βρήκαμε μέσα σε τσουβάλια.
Τους είχαν σπάσει όλα τα κόκκαλα και τους είχαν αφαιρέσει ακόμα και τα εντόσθια.
Η πιθανότητα να ζήσουν είναι μηδενική…
 Δεν είναι άνθρωποι αυτά τα όντα. Δεν είναι η “εθνοφρουρά” είναι τα “τάγματα του Dnepr-1″. Το λαμβάνουμε υπόψιν μας αυτό που έκαναν.
O Strelgov διέταξε ότι εφεξής για τον όποιο κρατούμενο από μάχη, θα αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη. Διευκρίνησε ότι για τις διαπραγματεύσεις ανταλλαγής κρατουμένων θα πρέπει κάθε φορά να ενημερώνεται ο διοικητής της μονάδας. Τόνισε ότι τέτοια εγκλήματα θα πρέπει να λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση.
πηγές rusvena/anti-maydan com
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.