Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙ…


ένα διαθρησκευτικό ζεύγος στο Πακιστάν

Η Kalsoum γνώρισε τον Yousuf σε ένα εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας στο Πακιστάν. Ερωτεύθηκαν και το ειδύλλιο κατέληξε σε γάμο. Το μόνο μειονέκτημα της σχέσης ήταν το γεγονός ότι αυτή ήταν μουσουλμάνα κι εκείνος χριστιανός. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον υποβλήθηκαν σε απειλές θανάτου,εξορία και αποκήρυξη.
ένα διαθρησκευτικό ζεύγος στο Πακιστάν Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Αν και ο νόμος επιτρέπει τις διαθρησκευτικές συζεύξεις δεν εξουσιοδοτεί μια μουσουλμάνα να παντρευθεί έναν χριστιανό και αυτοί οι οποίοι απαρνούνται το ισλάμ για μια άλλη θρησκεία μπορεί να καταδικαστούν μέχρι και σε θάνατο για αποστασία. Τα πράγματα για τους δυο τους έγιναν χειρότερα από τη στιγμή που η κοπέλα, γοητευμένη από τον άντρα της αλλά και από την επιχειρηματολογία του ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Αυτήν την εκδήλωση αγάπης αλλά και πίστης είναι υποχρεωμένη να την κρύβει από την οικογένειά της ως και σήμερα.

από δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου Χριστιανοφοβίαςαπό δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου Χριστιανοφοβίας
«Η τελευταία επιθυμία της μητέρας μου πριν πεθάνει ήταν να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου», διηγείται η Kalsoum καθώς είναι καθισμένη στο κερεβάτι με τον άντρα της και τα παιδιά τους στο φτωχικό τους διαμέρισμα σε μια πόλη που δεν διευκρινίζεται για ευνόητους λόγους στο ανατολικό Πακιστάν.
«Η ζωή μας μετά τον γάμο ήταν τρομακτική. Οφείλαμε να κρυβόμαστε γιατί η οικογένεια και η κοινότητα απειλούσαν να μας σκοτώσουν»
Αυτό δηλώνει  η μικρόσωμη  περίπου 30 χρονών γυναίκα με τα αμυγδαλωτά καστανά μάτια.Το ζευγάρι κατέφυγε στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ πολλά εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια όπου έμεινε για 1 χρόνο. Εκεί γεννήθηκε και το πρώτο τους παιδί. Αυτοί έφυγαν για την πόλη στα ανατολικά για να κοπάσουν οι αντιδράσεις.Έκαναν λάθος. Τέσσερις ισλαμιστές απήγαγαν τον Yousuf και τον οδήγησαν μετά από πολλές ώρες δρόμο σε ερημική τοποθεσία.
ένα άλλο όπλο είναι ο βιασμός κατά των νεαρών κοιτσιών των χριστιανών ένα άλλο όπλο είναι ο βιασμός κατά των νεαρών κοιτσιών των χριστιανών
« Ήθελαν να με σκοτώσουν αλλά τελικά με άφησαν μετά από κάποιες ημέρες αφού τους εξήγησα ότι εγώ δεν εξανάγκασα τη γυναίκα μου να με παντρευθεί και ότι ήταν δική της επιλογή».
Ο Yousuf, καταγγέλει ότι τον απολύουν από τις δουλειές γιατί μαθαίνουν την ιστορία του.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά για αυτές τις διαθρησκευτικές συζεύξεις ο Naveed Walter πρόεδρος της ένωσης Human rights focus Pakistan (HRFP) τις υπολογίζει σε 10.000 μόνο τα 4 τελευταία χρόνια. Σημειωτέον, ότι εκτός της χριστιανικής μειονότητας των 3 περίπου εκατομυρίων υπάρχει και η ινδουιστική σε μια ισλαμοκρατούμενη χώρα 180.000.000.
Στο Πακιστάν εκατοντάδες νέοι και νέες δολοφονούνται κάθε χρόνο από την οικογένειά τους γιατί δημιουργούν σχέσεις μη αποδεκτές από το περιβάλλον.
Η 19χρονη Nadia ερωτεύθηκε τον 24χρονο χριστιανό Shamaun Anwar. Αλλά η οικογένειά της την εξανάγκασε να παντερευτεί ένα ξάδερφό της. Η κοπέλα αρνήθηκε να συζήσει μαζί του και της κήρυξαν τον πόλεμο. Τελικά η κοπέλα κατόρθωσε να τον χωρίσει και να παντρευθεί τον Shamaun. Έγινε χριστιανή. Τώρα αισθάνεται μεγαλύτερο φόβο, εκμυστηρεύεται με δάκρυα στο AFP..(liberation17.08.14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.