Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αλβανός Ιμάμης: «Το Ισλάμ στην Αλβανία προϋπήρχε των Οθωμανών, η Αλβανία αποτελεί μέρος του Χαλιφάτου»



Αύγουστος 17, 2014.
Αλβανός μουσουλμάνος κληρικός επιθυμώντας να κόψει κάθε ιδέα, πολλών αρθρογράφων στα αλβανικά media ότι οι Αλβανοί εξισλαμίσθηκαν με τη βία από τους Οθωμανούς κατά τον 15ο αιώνα, διατείνεται ότι το Ισλάμ ως θρησκεία προϋπήρχε στα αλβανικά εδάφη πριν από τους Οθωμανούς.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι το Ισλάμ έφθασε στα αλβανικά εδάφη, πολύ πριν από τους Οθωμανούς. Δεν πρέπει να λησμονείται και να παραμελείται το γεγονός ότι η ένταξη της χώρας μας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (σημ. τότε δεν υπήρχε αλβανικό κράτος) τους ανάγκασε να έχουν δεκάδες πρωθυπουργούς, υπουργούς και ανθρώπους στην εξουσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο ιμάμης Μουχάμεντ Σούταρι, σε συνέντευξή του στο ‘Mapon’.
«Δυστυχώς», είπε. «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας που εξακολουθούν να υποφέρουν από την ιδεολογία που τους κληρονόμησε το σκοτεινό κομμουνιστικό καθεστώς, που τροφοδότησε με υστερία την ισλαμοφοβία με ιδιαίτερη προπαγάνδα, κατά τα χρόνια εκείνα. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να προσευχόμαστε στον Αλλάχ, χωρίς φόβο», είπε ο ιμάμης.
Ο ίδιος αναφερόμενος στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» της Μέσης Ανατολής, υποστήριξε ότι «η Αλβανία αποτελεί μέρος του Χαλιφάτου», [Shqipëria është pjesë e Kalifatit], αλλά επεσήμανε, επίσης, ότι «η Αλβανια είναι μία χώρα που φιλοδοξεί να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα τέτοια κατεύθυνση», συνέχισε, «υπάρχει μια σαφής πορεία», «από την άλλη πλευρά, παρά τα όσα βλέπουμε και ακούμε για την έλλειψη ασφάλειας, δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες, εθνοκάθαρση και θρησκευτικοί πόλεμοι στο όνομα του Ισλάμ, όπως γίνεται κυρίως στη Συρία και το Ιράκ, θα ήθελα να πω ότι αυτά δεν είναι μόνο το Ισλάμ», τόνισε ο Ιμάμης, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Λάιμ.

Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.