Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εξεγερση στον Ουκρανικό στρατό! “Δεν θελουμε να πολεμήσουμε για αυτη την Ουκρανία”. Προελαύνουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία


Εξεγερση στον Ουκρανικό στρατό! “Δεν θελουμε να πολεμήσουμε για αυτη την Ουκρανία”…

Μετα τις μαζικές αποχωρήσεις Ουκρανών στρατιωτών που ζητούν άσυλο στην Ρωσία, χιλιαδες ειναι πλεον οι άνδρες των Ουκρανικων δυνάμεων που αρνούνται να πολεμήσουν κατα των συμπολιτών τους στα Ανατολικά.
Συγκεντρώσειςδιαμαρτυρίας οργανώνονται και απο συγγενικά πρόσωπα των στρατευμενων που αρνούνται τις αιτιάσεις της κυβερνησης για τον εμφύλιο κατηγορώντας το Κίεβο…
Το χειρότερο όλων ειναι οτι η χουντα του Κιέβου βαφτίζει “λιποτάκτες” εκατοντάδες νεκρούς, για να κρύψει τις απώλειες.
olympia.gr

Προελαύνουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία

Προελαύνουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσόφωνοι αντάρτες εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ τα πιστά στο ναζιστικό Κίεβο στρατεύματα υποχωρούν ανίκανα να αναχαιτίσουν την ορμή της πολιτοφυλακής της λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Οι αντάρτες κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ βομβαρδισμοί των ναζιστικών στρατευμάτων με όλμους στοίχισαν τη ζωή 11 αμάχων το τελευταίο 24ωρο στην πόλη του Ντονέτσκ, την πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας που αντιστέκεται ηρωικά στα ακροδεξιά ναζιστικά τάγματα της απεχθούς ουκρανικής χούντας.
donetsk
4.000 Ρώσοι εθελοντές πολεμάνε στο πλευρό των ανταρτών

4.000 Ρώσοι εθελοντές πολεμάνε στο πλευρό των ανταρτών

Ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Alexander Zakharchenko, δήλωσε ότι περίπου 3 με 4 χιλιάδες Ρώσοι εθελοντές πολεμάνε με την πολιτοφυλακή των ρωσόφωνων ανταρτών.
«Σήμερα υπάρχουν πολλές απορίες πώς συνέβη αυτό, δηλαδή ο στρατός της Νέας Ρωσίας να μεγαλώσει από μικρές αντάρτικες μονάδες σε μια δυνατή στρατιωτική δύναμη, η οποία μπορεί όχι μόνο να αντιστέκεται στις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά και να τις νικά στα πεδία των μαχών», είπε ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ, προσθέτοντας ότι «το Κίεβο και οι δυτικοί μιλάνε για ρωσική εισβολή για να εξηγήσουν τις απανωτές ήττες του ουκρανικού στρατού».
«Ποτέ δεν αποκρύψαμε ότι πολλοί Ρώσοι πολεμάνε στις γραμμές, δίχως τη βοήθεια των οποίων θα είχαμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και θα ήταν ακόμα πιο βαρύς για εμάς ο αγώνας».
Ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ είπε ότι πολλοί απόστρατοι Ρώσοι μάχονται μεταξύ των εθελοντών. «Αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικοί μάχονται μαζί μας, καθώς ήρθαν να ενισχύσουν τον αγώνα μας για ελευθερία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Ρώσων», είπε, ανακαλώντας και ανάλογες περιπτώσεις στη Σερβία στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ παραδέχθηκε ότι και μεταξύ των Ρώσων εθελοντών υπάρχουν δυστυχώς κάποιες απώλειες.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.