Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Το «Στρατηγικό Βάθος» πριν πνιγεί θέλει να μας πνίξει ;



ΦΩΤΟ από Θηβαίο Πολίτη (σκηνές αποκάλυψης στην Κωνσταντινούπολη)
«Πείτε  στον συγγραφέα του στρατηγικού βάθους ότι το βιβλίο με τον τίτλο «Ελληνικό Βάθος» είναι ήδη καταχωρημένο  στην βιβλιοθήκη του Ουρανού!!! ».
Το «Στρατηγικό Βάθος» έγινε επιτέλους  πρωθυπουργός.
Ο Νταβούτογλου, ακόμα για λίγες μέρες  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ήταν εξαρχής ο πνευματικός μέντορας του Ερντογάν και ο αρχιτέκτονας, κατά κάποιο τρόπο, της Νεο-Οθωμανικής κοσμοθεωρίας.
Ο θεωρητικός λοιπόν της «επανάστασης του Νέο-Οθωμανισμού» στο τιμόνι του «βαθυ- σκάφους» που λέγεται Τουρκία!!

Όταν ο κ. Νταβούντογλου  έγραφε «το πόνημα του μυαλού του» φυσικά  δεν υπήρχε η σημερινή λαίλαπα της ISIS να πλευροκοπεί τους Κούρδους. Αλλά και μέσα στο βιβλίο του μόνο «καλά λόγια» είχε για τους Κούρδους, Σύριους Ιρακινούς κ.α.
Μήπως ο κ. Καθηγητής των Διεθνών σχέσεων στις  θολές απόψεις  του εγχειρίδιου του  υπονοούσε την ISIS  σαν χρήσιμο εργαλείο επεκτατικής πολιτικής μέσω μισθοφορικού στρατού και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Μεταξύ μας κ καθηγητά σε τι διαφέρουν οι μακελλάρηδες του ISIS από την «δικιά σας εκπολιτιστική διαδρομή» μέχρι των ημερών του Κυπριακού το 74;  Το ίδιο  και το αυτό πράγμα.
Για αυτό είναι πλέον επίκαιρο να μελετήσουμε τις εκπεφρασμένες θέσεις του γιατί  τώρα από τον θώκο  του Πρωθυπουργού μπορεί  οι ιδέες αυτές να έχουν  μια άλλη «νεωτεριστική εφαρμογή» κατά πλευρά Αιγαίου- Κύπρου και να βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Ο Ahmet Davutoglu, ήδη από την έδρα του Καθηγητή διατύπωσε προτάσεις για μία πολυσχιδή τουρκική εξωτερική πολιτική και την ανάδειξη της Τουρκίας σε μείζονα στρατηγικό παράγοντα σε περιφερειακό -αν όχι και σε παγκόσμιο- επίπεδο.
Τι μας λέει λοιπόν ο Θεωρητικός και αύριο Πρωθυπουργός της  Τουρκίας;
Οι θεωρητικοί των κινημάτων και των τάσεων πάντα  είχαν συνήθεια να διαστρέφουν την Ιστορική Αλήθεια. Γι αυτό μην προβληματίζεστε από τα παρακάτω του  «ποιητή» Νταβούτογλου.
- «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία σε αντίθεση με τη Δύση δεν είχε αποικίες, ούτε αποικιοκρατική αντίληψη».
-«Η Οθωμανική Τουρκία είχε μια ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα, που έχει και η σημερινή Τουρκία. Μια κουλτούρα ανοχής, κοσμοπολιτισμού και σύνθεσης σε τρόπο ώστε να υπάρχει ένα υπόβαθρο ισότητας για όλους τους λαούς, που την συνέθεταν…»
-«Οι Οθωμανοί «εγκατέλειψαν» τη Βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή, το Νότιο Καύκασο και τα Βαλκάνια …»
-«Ο Οθωμανικός πολιτισμός, ανεξάρτητα από την όποια συρρίκνωσή της Αυτοκρατορίας δεν είναι μόνον πολιτικός, αλλά ένας ευρύτατος πολιτισμός που γεφυρώνει το χριστιανικό με το μουσουλμανικό, το δυτικοευρωπαϊκό με το ασιατικό «βάθος»
Από αυτά και μόνο βγάλτε συμπέρασμα περί του «καπετάνιου» του  βαθυ- σκάφους που λέγεται Τουρκία.
Γι αυτό και ο Καθηγητής κ. Βασίλης Φίλιας σε άρθρο του λέει:
«Η λογική του βιβλίου του Νταβούτογλου έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη του «Ο Αγών μου» του Χίτλερ. Αρκεί στη θέση του «πανγερμανισμός» να μπει η λέξη «παντουρκισμός», στη θέση της «άριας φυλής» η θέση «τουρκική φυλή» στη θέση του «ζωτικού , γερμανικού, χώρου», το «ευρύτερος οθωμανικός χώρος». Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ Της 13ης Ιουνίου 2010, σελ. 8 http://www.antibaro.gr/
Ας μεταφερθούμε στην γειτονιά μας για να δούμε τι λέει ο «ποιητής» Νταβούτογλου.. επισημαίνοντας χωρία των απόψεων του μέσα από την Έντυπη Έκδοση  της Ελευθεροτυπίας , Σάββατο 22 Μαΐου 2010
«Τα ζητήματα, όπως του Αιγαίου και της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πέραν από τη σημασία που έχουν τα ίδια ενέχουν και μία ιδιαίτερη σημασία που πηγάζει από τη διαπεριφερειακή αλληλεπίδραση. Γι” αυτό τον λόγο είτε στα ζητήματα που σχετίζονται με τα πεδία διαπεριφερειακής αλληλεπίδρασης είτε στα δευτερεύοντα ζητήματα, όπως της Κύπρου και του Αιγαίου, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο μία χώρα του Αιγαίου αλλά και μία χώρα της ανατολικής Μεσογείου, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, σε μία περιοχή που ξεκινάει από την Αδριατική και εκτείνεται ως τον κόλπο της Αλεξανδρέττας και τη διώρυγα του Σουέζ. Χωρίς τον προσδιορισμό της στρατηγικής γενικότερα της Μεσογείου και ειδικότερα της ανατολικής Μεσογείου και χωρίς να υπάρχει ο συντονισμός της με τις πολιτικές που αφορούν τις εγγύς χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορούν να αξιολογηθούν στο πλαίσιο ενός στρατηγικού συνόλου ούτε το ζήτημα του Αιγαίου ούτε και εκείνο της Κύπρου. Οι πολιτικές της Τουρκίας για την Κύπρο και το Αιγαίο πρέπει να επανεξεταστούν ακόμη στο πλαίσιο της συγκυρίας του Ψυχρού Πολέμου».
ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ότι θα ξαναμπαίναμε για λίγο σε ψυχρό πόλεμο γιατί σε λίγο προβλέπεται «καυτερός» !!!!
Και  συνεχίζει..
«Μια Τουρκία που έχει αποκλειστεί από το Αιγαίο και έχει περικυκλωθεί στα νότια από την «Ρωμαίικη διοίκηση της νότιας Κύπρου»* (sic) σημαίνει ότι τα περιθώριά της να κάνει ένα άνοιγμα στον κόσμο έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Το Αιγαίο αποτελεί το σημαντικότερο θαλάσσιο κομβικό σημείο της ευρασιατικής παγκόσμιας ηπείρου στην κατεύθυνση Βορρά-Νότου».
Και συνεχίζει ο «τραγωδός» σε στυλ Αισχύλου να συνθέτει  ακάθεκτος την μελλοντική «τραγωδία Αιγαίου- Κύπρου…»
«Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των νησιών του Αιγαίου βρίσκεται υπό ελληνική κυριαρχία αποτελεί το σημαντικότερο αδιέξοδο της πολιτικής της εγγύς θαλάσσιας περιοχής της Τουρκίας. Η βασική πηγή προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αγεφύρωτη αντίφαση μεταξύ της γεωλογικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας και του ισχύοντος καθεστώτος. Η εγγύτητα ενός σημαντικού μέρους των ελληνικών νησιών στη μικρασιατική ακτή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρησιακή βάση εναντίον της Μικράς Ασίας, και η περικύκλωση των υδάτινων διαδρόμων, που εξασφαλίζουν το πέρασμα από την Προποντίδα στη Μεσόγειο, από αυτά τα νησιά, αξιολογούνται από την Τουρκία ως ένα πολύ σοβαρό κενό ασφάλειας.
Αντίθετα, η Ελλάδα ακολουθεί μια στρατηγική χρησιμοποίησης του πλεονεκτήματος που της παρέχεται από την κατοχή των νησιών, για να το εφαρμόσει στο σύνολο του Αιγαίου και της υδάτινης περιοχής.
Το γεγονός ότι οι δίαυλοι (ανατολικά και δυτικά της Κρήτης) αφενός της Καρπάθου και της Κάσου και αφετέρου των Κυθήρων και του ακρωτηρίου της Σπάθης αλλά και της Καρπάθου και της Μαρμαρίδας, έχουν περικυκλωθεί από αυτά τα νησιά, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη σύνδεση με Εύξεινο Πόντο – Προποντίδα – Μεσόγειο της Τουρκίας».
Και τώρα κ.  καθηγητά – πρωθυπουργέ  πας  κατ” ευθείαν στα ωραία!!
«Τα Στενά αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή στρατηγικού πλεονεκτήματος της Τουρκίας. Η χρήση αυτής της πηγής στρατηγικού πλεονάσματος βάσει μιας συνεπούς στρατηγικής, μίας ορθολογικής διπλωματίας και ενός καλού συγχρονισμού κρίνεται σημαντική όχι μόνον εξαιτίας της προσαρμογής της Τουρκίας στις συνθήκες του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και από την άποψη του μακροπρόθεσμου στρατηγικού της πεπρωμένου».
Μόλις σήμερα λοιπόν κ. Νταβούτογλου φτιάξατε το στρατηγικό  πεπρωμένο σας όπως το συγγράψατε στο βιβλίο σας!!
– Εκνευρισμός στις Η.Π.Α
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ήταν πολύ λιτή όπως αρμόζει σε όλα τα μεγάλα γεωστρατηγικά παιχνίδια.
«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα την υλοποίηση κοινών ενεργειακών project. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συμφώνησαν να επεκτείνουν την συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς της οικονομίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. tribune.gr http://www.pentapostagma.gr/Posted: Αυγούστου 23, 2014 at 11:00 πμ
Γι αυτά κ. καθηγητά πριν μας τα πλασάρεις κατάμουτρα μας προειδοποίησε ο Γέροντας Παΐσιος.
Μήπως ΤΟΝ αντέγραψες και δεν μας το λες, πιθανόν;
Αυτά που γράψατε τα μελέτησαν ήδη καλά οι Έλληνες Στρατηγοί αλλά και ένας «Αρχιστράτηγος» που βοά από την Αμφίπολη…
«Πείτε  στον συγγραφέα του στρατηγικού βάθους ότι το βιβλίο με τον τίτλο ¨Ελληνικό Βάθος¨ είναι ήδη καταγεγραμμένο στην βιβλιοθήκη του Ουρανού!!! »
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ  Αφιερωμένο στην Ελληνική Γενοκτονία του Μικρασιατικού- Ποντιακού και Καππαδοκικού στοιχείου που ξεκίνησε  τέτοιες μέρες στα τέλη Αυγούστου στις αλησμόνητες πατρίδες που μας «περιμένουν»  για να λειτουργηθούν.
Να γιατί  κ Νταβούτογλου τα Ελληνικά νησιά έχουν τέτοια εγγύτητα στην Μ. Ασία…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.