Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα...Για την αύξηση των υδροσιφώνων είναι υπεύθυνα ... τα κινητά!


Picture

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, εκεί ακριβώς ακούς και το «νέο» και τότε καταλαβαίνεις ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο...
Άρθρο στην εφημερίδα Έθνος κάνει λόγο για τους σίφωνες θαλάσσης που χτύπησαν το Άγιο Όρος και πόσο κατατρόμαξαν οι μοναχοί. Γιατί άραγε τρόμαξαν οι μοναχοί, αν το φαινόμενο θεωρείται σύνηθες;

«Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», είπαν αγιορείτες μοναχοί.
Ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, ο επιστήμονας που εδώ και 15 χρόνια καταγράφει τους ανεμοστρόβιλους στην Ελλάδα, δήλωσε στο Έθνος ότι το φαινόμενο εμφανίζεται στην Ελλάδα με σχετικά μεγάλη συχνότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δηλώσεις αυτές, βέβαια, έρχονται σε αντίθεση με τον Καναδό συνάδελφό του που μας διαβεβαιώνει ότι από δω και πέρα η Ελλάδα θα έχει ολοένα και περισσότερα τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά.
Αλλά το άρθρο δίνει και μια νέα πινελιά στην μέχρι τώρα χρωματική παρέλαση της κλιματικής αλλαγής ως κύρια αιτία αύξησης των ακραίων φαινομένων:
«Το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητική τάση, η οποία οφείλεται αφενός στην κλιματική μεταβολή λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας και αφετέρου εξαιτίας της μεγαλύτερης δυνατότητας παρατήρησης μέσω κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και των διαδικτυακών σταθμών καταγραφής.»
Ακριβώς η ίδια δικαιολογία, της μεγαλύτερης δυνατότητας παρατήρησης και διαχείρισης πληροφοριών δόθηκε για τα χιλιάδες πουλιά που πέφτουν τελευταία από τους ουρανούς και τα χιλιάδες νεκρά ψάρια.
Στη δύναμη του διαδικτύου και της τεχνολογίας αποδίδει και ο Κίσσινγκερ την δυσκολία να επιβληθεί η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.... Τα συμπεράσματα δικά σας!
allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.