Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΩΤΙΑ ..ΣΚΩ(οτείνιασε) η ορατότητα στην Ευρώπη;



Τι εννοούμε όταν λέμε σκωτσέζικο ντους;
Ποιος  μας λέει ότι τα χονδρά μάλλινα πουλόβερ της Μ. Βρετανίας δεν ξηλώνονται;
Ποιος μας λέει ότι στο μέλλον ο Εγγλέζος τελετάρχης Συνόδων και Συνεδρίων δεν θα προσφωνεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Σκωτίας δίχως να κάνει λάθος όπως έκανε με αυτόν των Σκοπίων που καπηλεύθηκε την ονομασία της Μακεδονίας;
Ποιος μας λέει ότι κάποια πράγματα σήμερα δεν  πληρώνονται τοις μετρητοίς ;
Τελικά όλο μπελάδες αυτή Ευρώπη στο κεφάλι της.

Εκεί που έλεγε κανείς  ότι τουλάχιστον στην ΕΕ υπάρχει μια αυτάρκης ενεργειακή χώρα όπως  το Ηνωμένο Βασίλειο κάποιοι επιδιώκουν να  το ¨ξεχαρβαλώσουν¨.
Μήπως τελικά όλο το παιχνίδι ¨περί της ανεξαρτησίας¨ έχει να κάνει με το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης που προοιωνίζεται δυσοίωνο λόγω Ουκρανίας και  σύντομα λόγω Ιράκ- Συρία- Μ. Ανατολή;
Όλοι οι κακεντρεχείς  εταίροι ετοιμάζονται να χαρούνε την επαύριον της Πέμπτης  βλέποντας το Εγγλέζικο φλέγμα να υποχωρεί  ακόμη και με αμφίρροπο αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρουν  μέσα σε τι αποσχιστικούς  εφιάλτες θα ξυπνήσουν;
Με αποτέλεσμα διαφοράς δύο μονάδων υπέρ του ΟΧΙ  ανοίγουν οι απαιτήσεις όλων των μειονοτήτων στην ΕΕ να ζητήσουν ιδιαίτερα προνόμια τύπου Σκωτίας. Αυτό είναι και το καλό σενάριο για την ΕΕ που πρέπει να διαχειρισθεί τοπικές εντάσεις.
Με αποτέλεσμα υπέρ του ΝΑΙ ανοίγουν οι  ¨κερκόπορτες¨  γιατί ο καθένας θα τραβάει από εδώ και εκεί. Αυτό είναι και το κακό σενάριο γιατί η ΕΕ πρέπει να διαχειρισθεί διαλυτικά φαινόμενα.
Μπορεί;
Ή το ΝΑΙ της Σκωτίας θα γίνει ο γεωπολιτικός ιός Έμπολα για την ΕΕ;
Όμως είτε με το ένα  είτε  με το άλλο σενάριο κτυπάει και σε εμάς εδώ η καμπάνα στην Θράκη.
Τα πράγματα παίρνουν την σειρά τους γιατί προς το παρόν κάποιοι τα βάζουν στην σειρά που τα θέλουν.
Εκείνοι όμως που δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους  είναι οι Ρώσοι που παίζουν στα ΜΜΕ ότι έχει να κάνει με την εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ.
The United Kingdom falling apart (Το Ηνωμένο Βασίλειο καταρρέει)
PravdaTV11 Σεπ 2014

Πιθανώς να γνωρίζουν ότι σύντομα   ισχυρός ανεμοστρόβιλος θα σαρώσει και την Ευρώπη;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.