Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πολύκροτης υπόθεσης των ΕS-300 και ένθερμος φίλος της Κύπρου, ο πρώην Ρώσος πρέσβης Γκεόργκι Μουράτοφ, δεν μπορεί να ταξιδέψει στο νησί μας, καθώς του έχει απαγορευθεί η είσοδος.
Αιτία οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μόσχα, για το θέμα της Ουκρανίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών εξηγεί πως η Κυβέρνηση, δεν είχε τη δύναμη να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, δεχόμενη ωστόσο επικρίσεις από την ΕΔΕΚ.
Στο μπλακ-λίστ των αξιωματούχων στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται ο Γκεόργκι Μουράτοφ.
Ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση των ES-300 για τα δίκαια της Κύπρου, και παραμένει σταθερός και ένθερμος μας φίλος, δεν μπορεί να ταξιδέψει στο νησί μας λόγω του εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Μόσχα.
Εξέλιξη, που αποτελεί οδυνηρή έκπληξη για την ΕΔΕΚ, με τον Γιαννάκη Ομήρου να ασκεί επικρίσεις προς την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι πραγματικά τραγικό, ένας τέτοιος θερμός φίλος της Κύπρου, ο οποίος λειτουργεί ως άτυπος "πρέσβης" των Κυπριακών συμφερόντων στην Ρωσία, να τυγχάνει αυτής της αγνώμονος μεταχείρισης από την Κυπριακή Δημοκρατία.»
Δεν είναι δυνατόν να συναινούμε άκριτα σε ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, όταν αυτές εξόφθαλμα στρέφονται εναντίον αφοσιωμένων φίλων της Κύπρου."
Λύπη για το γεγονός πως σε ένα φίλο της Κύπρου, όπως ο Γκεόρκι Μουράτοφ, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει μέχρι το νησί, εκφράζει η Κυβέρνηση.
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως το θέμα της απαγόρευσης εισόδου σε Ρώσους αξιωματούχους, δεν θα μπορούσε να κριθεί ως επείγον, την ώρα που κινδύνευε με τεράστιες ζημιές, λόγω των μέτρων, το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.
Είμαστε ευγνώμονες προς τον κύριο Μουράτοφ, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να αρθεί η λίστα κυρώσεων επί προσώπων.
infognomonpolitics.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.