Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σε παραλήρημα ο Αλβανός Πρέσβης εξαπολύει επίθεση στους Έλληνες για τα γεγονότα στο Βελιγράδι


Σε παραλήρημα ο Αλβανός Πρέσβης εξαπολύει επίθεση στους Έλληνες για τα γεγονότα στο Βελιγράδι

Πιο προκλητικός πεθαίνεις… Κατά μερίδας Ελλήνων αρθρογράφων στρέφεται ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα Ντασνόρ Ντερβίσι, καταλογίζοντάς τους πως δεν αναφέρθηκαν στα όσα πραγματικά συνέβησαν στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβία – Αλβανία στο Βελιγράδι.
Αντιθέτως, όπως σημειώνει, «έσπευσαν να γεμίσουν σελίδες με τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων από τον επικίνδυνο εθνικισμό της Μεγάλης Αλβανίας».

Ο Αλβανός πρέσβης σπεύδει να απαριθμήσει μια σειρά από ενέργειες των Σέρβων οπαδών εις βάρος των Αλβανών, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «μία σημαία-χάρτης πέταξε πάνω από το γήπεδο (κανείς δεν γνωρίζει ακόμα από ποιον), σε ένα στάδιο όπου ανάμεσα στους 50 παρόντες Aλβανούς αντιστοιχούσαν οι κραυγές 30 χιλιάδων Σέρβων οπαδών, οι οποίοι γιουχάρισαν τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας, κρατούσαν ψηλά τις σημαίες τους, καίγοντας ταυτόχρονα τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της Αλβανίας».
«Μάλιστα», συμπληρώνει, «εάν δεν υπήρχαν πλάνα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια με τις υστερικές κραυγές όλων μαζί «θάνατος στους Αλβανούς», με τους χούλιγκαν να κατεβαίνουν στις κερκίδες και μέσα στο γήπεδο και τις βιαιότητες εναντίον των Αλβανών ποδοσφαιριστών, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την προοδευτική ελληνική κοινή γνώμη, που επιθυμεί έμπρακτα να ανακαλύψει την αλήθεια, να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο Βελιγράδι».
Στη συνέχεια ο κ. Ντερβίσι εκφράζει εκτίμηση και σεβασμό για τις τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια επί του θέματος, χαρακτηρίζοντάς τες μετρημένες και προσεκτικές.
Σύμφωνα με τον Αλβανό πρέσβη, το περιστατικό στο Βελιγράδι «εμφάνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή μας αν δεν αντιδράσουμε, αν συνεχίσουμε να παραμείνουμε όμηροι του παρελθόντος και θύματα των σποραδικών γεγονότων».
Τέλος, επισημαίνει την αποφαστιστικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βελιγράδι ως «έκφραση της θέλησης για αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.