Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κύπριοι και Έλληνες οικειοθελώς γκριζάρανε την Κυπριακή ΑΟΖ


 

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Με τη πρόφαση της διάσωσης του Κυπριακού αεροπλάνου που κατέρριψαν οι Τούρκοι, η κυβέρνηση της Κύπρου και της Ελλάδας σαν κομπάρσοι σε θίασο συμμετείχαν στο γκριζάρισμα της εν δυνάμει Κυπριακής ΑΟΖ με τη στάμπα του ΟΗΕ. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης και για το λόγο αυτό καταρίφθηκε το αεροπλάνο απο τους Τούρκους. Οι Τούρκοι περίμεναν την ευκαιρία και τη βρήκαν. Το σχέδιο ήταν πολύ απλό.

Οι Τούρκοι έρριξαν το αεροπλάνο και μετά  οι Κύπριοι φώναξαν - εν γνώσει τους - τους Ισραηλίτες και τα υπόλοιπα πλοία του ΟΗΕ που κατά “σύμπτωση” συμμετείχαν σε άσκηση στη περιοχή να πάνε να βοηθήσουν στη διάσωση.
Αυτή και μόνο η πράξη απο τους Κύπριους είναι κατά των δικαιωμάτων που πρέπει να έχουν στην ΑΟΖ τους για έρευνα και διάσωση αλλά και αποτελεί κοροϊδία σε αυτό που υπέγραψαν πρόσφατα με τους Έλληνες για ενοποίηση των χώρων έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας και της Κύπρου.
Απο πλευρά γεωστρατηγικής η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σε επίπεδο γαϊδάρων Καρπασίας. Σας το έχω πεί πολλές φορές, ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνεται (επιεικής αντίληψη). Είναι αμόρφωτο, δυσκίνητο και καλοπληρωμένο. Στις πόσες φάπες θα αντιληφθείτε την αλήθεια;
Για μένα και αυτό που συνέβη στο Μαρί δεν ήταν τυχαίο. Δεν μπορεί οι Ελληνες στρατιωτικοί να ήταν τόσο ηλίθιοι και παραδομένοι. Κάποιο μυστικό υπάρχει. Έγιναν τραγικά λάθη και τότε, που είχαν σαν αποτέλεσμα το κάψιμο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου, το οποίο έφερε κοντύτερα τη Κύπρο στο μνημόνιο…
Σημειώστε. ότι στο υπ. Άμυνας είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που παράλαβε τα σαπάκια και στο υπ. Εξωτερικών ο Βενιζέλος. Πρόκειται για τον τέλειο συνδιασμό αξιοπιστίας, πατριωτισμού, διανόησης και υψηλής παραγωγικότητας.
Αναστασιάδης και Σαμαράς επανέλαβαν αυτά που έκανε ο Σημίτης.
Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε και ο λόγος εξηγήθηκε.
Καλό είναι στην Ελλάδα δοσίλογοι και Ερμήδες να σταματήσουν να μιλούν για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες που δεν υπάρχουν στα ΜΜΕ, για εσωτερική κατανάλωση. Τη λύση την έχω προτείνει.
Οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και αποστολή των γεωγραφικών συντεταγμένων στον ΟΗΕ.
Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη.
Ο λόγος που επιθυμείται να υπάρχουν διεθνή ύδατα αντί ΑΟΖ είναι για να μη πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα και πιθανότατα πουθενά οι πολυεθνικές που θα κάνουν τις εξορρύξεις. Δεν θα εκπλαγώ να δώ, όπως έχω πεί πολλές φορές, Τουρκικά πλοία νότια της Κρήτης ή μέσα στο Κόλπο της Θεσσαλονίκης. Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα και τα 12 νμ για τη Κύπρο υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα). Αυτό λέει και η CIA που εκφράζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και είναι σωστότατο.
Δεν μπορούμε να λέμε τους άλλους ηλίθιους ή εχθρούς της χώρας, για να κυβερνούν την Ελλάδα, τα λαμόγια, οι αργόστροφοι και οι αποτυχημένοι. Αλλάξετε ρώτα λέμε.
Είναι διαφορετικό να ακούς “Σεβόμαστε τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της” απο το να λές “Σεβόμαστε τα δικαιώματα της Κύπρου στην οριοθετημένη ΑΟΖ της”. To πρώτο είναι αυτονόητο και φαντάζομαι το υποστηρίζει ακόμη και η Τουρκία. Το δεύτερο όχι, γιατί δεν υπάρχει. Και λέγοντας το πολλές φορές στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει κάτι.
zcode-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.