Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ


81406

Δ Πορφύρης Π Σταφυλά
Η 14η Οκτωβρίου αποτελεί για τους Ουκρανούς εθνικιστές την επέτειο  του περιβόητου “επαναστατικού στρατού της Ουκρανίας” (UPA) που ιδρύθηκε στις 14/10/1943  από τον υπερεθνικιστή Stepan Bandera.
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο UPA πολέμησε στο πλευρό της Ναζιστικής Γερμανίας κατά του σοβιετικού στρατού. Υπολογίζονται γύρω στις  400 000 οι σοβιετικοί φαντάροι που σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό . Λόγω ναζιστικής ιδεολογίας πραγματποίησαν και μια γενικευμένη εθνοκάθαρση σε όσους ήταν ρωσικής, πολωνικής, εβραικής ή άλλης καταγωγής. Τα εγκλήματά τους έμειναν στην ιστορία για τη θηριωδία τους ενάντια σε γυναίκες και παιδιά, τους οποίους κρεμούσαν ανάποδα από δέντρα αφού πρώτα διαπόμπευαν και λυντζάριζαν δημοσίως.

Βίντεο
http://youtu.be/B2XvTJMJw40
Ο  Poroshenko έχει παραδεχθεί ότι 14η Οκτώβρη για τον κάθε εθνικιστή μια γιορτή και ότι είναι η  Ημέρα  της Πατρίδας.
Σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας έγιναν πορείες για την επέτειο αυτή. Περίπου 20 000 άτομα κυρίως προερχόμενα από τον νεοναζιστικό Δεξιό Τομέα και τα παραστρατιωτικά τάγματα εθελοντών διαδήλωσαν μόνο στο κέντρο του Κιέβου.
gjgjlgljljglj
Η παρέλαση των ακραίων εθνικιστών και των υποστηρικτών του “Δεξιού Τομέα”  εξύμνησαν τον ναζιστικό  “ουκρανικό επαναστατικό στρατό”  με κροτίδες λάμψης και καπνού, αλλά και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μάσκες, ορισμένοι κρατώντας δάδες και σημαίες  της ουκρανικής νεοφασιστικής εθνοφρουράς και των ταγμάτων  «Azov» και «Aydar»  . Ο ανταποκριτής του Lifenews μετέδωσε ότι το πλήθο φώναζε: “Bandera -ο ήρωας μας! Αγωνίστηκε για εμάς , Δόξα στους  μαχητές του UPA! “

Σοβαρά επεισόδια έγιναν έξω από το κτίριο της Ουκρανικής βουλής (Verkhovna Rada) , όπου εκείνη την ώρα ψηφιζόταν με πρωτοβουλία κάποιων βουλευτών νόμος για την αναγνώριση ως εθνικού ήρωα, του ναζιστή , Stepan Bandera .Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος, και την αναγνώριση των ναζιστών ουκρανών ως εθνικών ηρώων της χώρας. Στο πλήθος υπήρχαν και βουλευτές οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία για να εκφράσουν το αντιρωσικό τους μένος. Η Υπουργός Παιδείας, Irina Fahrion δήλωσε:
“Εμείς ποτέ δεν θα αλλάξουμε τον στόχο της επίθεσής μας. Έχουμε τον τρόπο να καταστρέψουμε τη Μόσχα. Για το σκοπό αυτό,  ήρθε εδώ και τόσος κόσμος, για να καταστρέψει αυτή την μαύρη τρύπα της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Εύχομαι  με  τα ψηφοδέλτιά σας να πυροβολήσετε  κάθε ένα από αυτά τα παράσιτα . Επειδή τώρα, όπως και το 1917 υποσκάπτουν  την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.  (ntv.ru)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.