Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Βουλγαρία: Τζιχαντιστές από τη μουσουλμανική μειονότητα πολεμούν με το ‘ισλαμικό κράτος’



Βούλγαροι πολίτες, πολεμούν στο πλευρό της ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’. Σχετική είδηση που αναφέρθηκε από το εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Βελιζάρ Σαλαμάνοφ.

Σε δήλωσή του ο Βούλγαρος υπουργός περιέγραψε το γεγονός ως «πολύ ανησυχητικό».
Ο Σαλαμάνοφ διευκρίνισε ότι οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας, μαζί με υπηρεσίες άλλων χωρών έχουν ελέγξει τους Βουλγάρους που ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα για τη συμμετοχή Βουλγάρων στην τρομοκρατική οργάνωση.
Αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ξένοι εξτρεμιστές που πολεμούν στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες της Ισπανίας, του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τους μουσουλμάνους Βουλγάρους τζιχαντιστές, απέφυγε να απαντήσει, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.