Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΩΡΑ: Κρατείται μοναχός στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.


konaki2

Αστυνομικοί εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους …που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί, συνοδεία δικαστικών επιμελητών, ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες και με το οποίο διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι. Κατήγγειλαν επίσης ότι διώκονται. Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κονάκι βρίσκονταν έξι άτομα την ώρα της επέμβασης. Ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί. Ο μοναχός προς το παρόν κρατείται. Όπως πληροφορείται το thestival.gr στο σημείο σπεύδουν για να διαμαρτυρηθούν φίλοι της μονής Εσφιγμένου.
makeleio.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.