Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αμετανόητα προκλητική η Daily Mail… Κατά της Ελλάδας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα


Αμετανόητα προκλητική η Daily Mail… Κατά της Ελλάδας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Σε ένα ακόμη δημοσίευμα – πρόκληση προχωρούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας με επικριτικό και καυστικό τρόπο τη βοήθεια που παρέχει η δικηγορική εταιρία της Αμάλ Αλαμουντίν στο ελληνικό κράτος με στόχο να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Σειρά είχε αυτή τη φορά η εφημερίδα Daily Mail με το άρθρο του δημοσιογράφου και ιστορικού Ντόμινικ Σέλγουντ, ο οποίος λίγο πολύ «καθαγιάζει» τον Λόρδο Έλγιν και αφαιρεί κάθε νομικό έρεισμα από την Ελλάδα για να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών.

Ο Σέλγουντ προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία του υποστηρίζει ότι τα μάρμαρα «έφυγαν» από τον τόπο τους διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταστρέφονταν στην Αθήνα. Ο Έλγιν ζήτησε άδεια από την κυβέρνηση στην Αθήνα να τα αφαιρέσει. Το έπραξε με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Αθήνας, μέσα σε μια περίοδο 4 ετών, από το 1801 έως το 1805».
Παράλληλα, ο Σέλγουντ κάνοντας έναν εικονικό διάλογο με τον Τζέφρι Ρόμπερτσον, συνεργάτη της Αλαμουντίν, γράφει ότι το κίνητρο του Έλγιν ήταν τυχοδιωκτικό και χρηματικό, επισημαίνοντας ότι ήταν έτσι και αλλιώς πλούσιος και ότι ως “εραστής” της τέχνης, η βασική του επιδίωξη ήταν να σώσει τα Γλυπτά από την καταστροφή!
Δεν σταματά όμως εκεί αφού η… αγιοποίηση του Έλγιν από τον Σέλγουντ, φτάνει στον υπέρτατο βαθμό υποστηρίζοντας ότι πέθανε φτωχός, σπαταλώντας την περιουσία του στη μάχη υπέρ των μαρμάρων.
“Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφαιρέσει τα Μάρμαρα από τη Βρετανία“, καθώς της ανήκουν, συνεχίζει ο Σέλγουντ, ενώ σημειώνει ότι οι διεθνείς νομικοί κύκλοι επισημαίνουν: «Κανένας νόμος δεν δίνει στην Ελλάδα δικαιώματα επί των μαρμάρων του Παρθενώνα», ενώ παραθέτει δήλωση του Τζον Χένρι Μέριμαν, καθηγητή Νομικής , του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ότι «το σύγχρονο Ελληνικό κράτος δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να ζητά την επιστροφή των μαρμάρων».
Ο Σέλγουντ δεν ξεχνάει να κατηγορήσει τόσο την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια όσο και την Αμάλ Αλαμουντίν, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την ελληνική κυβέρνηση ακολουθούν «μια συναισθηματική πολιτική και μιντιακή εκστρατεία, γεγονός που σημαίνει ότι ενώ τα μάρμαρα μπορεί να μην ανήκουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να βρίσκονται στην Ελλάδα».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.