Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας – Τουρκίας για τον θάνατο του Σέρβου οπαδού

Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας – Τουρκίας για τον θάνατο του Σέρβου οπαδού

Διπλωματικό επεισόδιο έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Σερβία και την Τουρκία μετά την στυγνή δολοφονία Σέρβου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα από οπαδούς της Γαλατασαράι.
Η Σερβία κατηγορεί ευθέως τις τουρκικές αρχές αλλά και του διοργανωτές για την δολοφονία του 25χρονου, Μάρκο Ίβκοβιτς, μετά από μαχαιριά στην καρδιά.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα, απαιτώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο δράστης.
Επίσης ο Σέρβος πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ο τεχνικός διευθυντής της Γαλατασαράι, Εργίν Αταμάν, είναι ανεπιθύμητος στη Σερβία μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στο τέλος του αγώνα που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα.
Ο Αχμέτ Νταβουτόγλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του νεαρού Σέρβου και υποσχέθηκε ότι οι Αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος.
Παράλληλα ο πρόξενος της Σερβίας στην Κωνσταντινούπολη αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει δύο ημέρες πριν από τον αγώνα από την τουρκική αστυνομία να χαρακτηρίσει τον αγώνα ως «υψηλού κινδύνου» παιχνίδι όμως η τουρκική αστυνομία το απέρριψε, με αποτέλεσμα τα μέτρα να είναι χαλαρά.


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.