Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ/ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΧΑΛΕΠΙ


v  vsv bsb szb

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Το αραβόφωνο δορυφορικό κανάλι  Al-Mayadeen πρόβαλε την Τρίτη επιτόπιο ρεπορτάζ σε περάσματα των τουρκοσυριακών συνόρων, παρουσιάζοντας γύρω στους 100 πολίτες όπου ανάμεσά τους καλύπτονταν και ισλαμιστές μαχητές να διέρχονται ανενόχλητοι  τα σύνορα. Όλα αυτά συμβαίνουν στις 24/11/14 και σε μια περίοδο  που η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη διεθνώς στιγματιστεί για τον ρόλο της στην εισροή και υπόθαλψη των ισλαμιστών, μετά τα γεγονότα στο συροκουρδικό Κομπάνι.

 Το Χαλέπι που απέχει μόλις 60 χλμ από τα τουρκικά σύνορα, αποτελεί για τους Τούρκους ισλαμιστές και εθνικιστές την ιδεατή προέκταση της χώρας τους και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολλοί Σύριοι Τουρκμένοι έχουν πρωτοστατήσει στα αιματηρά γεγονότα. Η πόλη που συνεχίζει να ζει διχοτομημένη σαν τη Λευκωσία, παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω του αποκλεισμού των περιφερειακών αρτηριών από  την ISIS. Η κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση που έχουν επιβάλει οι τρομοκράτες στο αντιστεκόμενο τμήμα της  επιδεινώνεται και από το σαμποτάζ στην ύδρευση. Αυτή η τεχνητή κρίση έχει γίνει ένας παράγοντας πλουτισμού για τους Τούρκους οι οποίοι έχουν το μονοπώλιο στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών από τους τρομοκράτες.
hbkbkbk
Ένα τεράστιο παρεμπόριο έχει δημιουργηθεί από τους Τούρκους που σε συνεννόηση με τους ισλαμιστές, φθάνουν στη πόλη και πουλούν σε τιμές μαύρης αγοράς της Κατοχής, τα προιόντα τους. Όλο αυτό το προσοδοφόρο αλλά και επιβεβλημένο από τους Τζιχαντιστές εμπόριο είναι γνωστό και στις αρχές της Τουρκίας.
Με κάλυψη τα μπουλούκια των μαυραγοριτών του πολέμου, περνούν τα σύνορα και μεμονωμένοι ξένοι τζιχαντιστές. Μετά το σκάνδαλο στο Κομπάνι, η Τουρκία δεν μπορεί πλέον ανεξέλεγκτα να προωθεί τις ορδές των χιλιάδων ισλαμιστών , όπως είχε χαρακτηριστικά κάνει στην περίπτωση των 4000 τρομοκρατών που προωθήθηκαν με την κάλυψη του τουρκικού στρατού στη συρο αρμενική πόλη Κεσάμπ.
hssssssssssssssssssss
Το βίντεο του   Αλ Μαγιεντίν απαθανάτισε το «κενό» στον έλεγχο  τμήματος των συνόρων, ειδικά σ΄αυτά που βρίσκονται κοντά  στις  τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Kilis. Οι κάτοικοι των τουρκικών παραμεθόριων περιοχών, ισχυρίζονται ότι ζούν στο χάος. Αναφέρουν ότι όταν Τούρκοι δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν να κάνουν επιτόπιο ρεπορτάζ οπαδοί των ισλαμιστικών οργανώσεων τους επιτέθηκαν με μαχαίρια. Ενώ η Τουρκική κυβέρνηση τους προειδοποίησε με νόημα να τηρήσουν σιωπή σε όσα είδαν αλλά και για την επίθεση που δέχθηκαν (al akhbar).
hbvhk
Στο βίντεο,  ένας μάρτυρας λέει ότι πολλοί συνεργάζονται με τον τουρκικό στρατό και οργανώνουν τις μετακινήσεις πολιτών και μαχητών καθώς και των αγαθών που θα πουλήσουν  στο Χαλέπι. Καταγράφονται ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι δηλώνουν ότι συνεργάζονται με  Τούρκους συνοριοφύλακες που μέσω κινητών τηλεφώνων τους δίνουν την ακριβή ώρα που πρέπει να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα.
Δείτε απόσπασμα του ρεπορτάζ με αγγλική μεταγλώτισση (eretz zen):
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επιβεβαιώνει αυτό που ακόμα και το Reuters είχε ομολογήσει το 2012, ότι δηλαδή τα σύνορα είναι ανοιχτά για κάθε ένοπλο που θέλει να μπεί στη Συρία και να επιστρέψει μετά στην Τουρκία. Ρεπορτάζ τον Οκτώβρη είχε παρουσιάσει ακόμη και την διακίνηση οπλισμού μέσα στα κονβόι της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής βοήθειας.Η θανατηφόρα σύγκρουση  με νταλίκα στην Τουρκία, της λιβανοαμερικανίδας δημοσιογράφου Serena Shim προέκυψε επειδή διέθετε στοιχεία για τα όπλα που περνούσαν μέσα από φορτηγά που ανήκαν στην ΜΚΟ World Food Organization.
Ο Saleh Moslem,επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος στο Κομπάνι, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι υποστήριζε την ISIS, αφήνοντας να περνούν από τα σύνορά της εξτρεμιστές ισλαμιστές.(al akhbar)
Η δε Συριακή κυβέρνηση δεν έχει πάψει να καταγγέλει τον ένοχο  ρόλο της Τουρκίας στην απρόσκοπτη διέλευση των συνόρων της από τους διεθνείς τζιχαντιστές ήδη από το 2011. Τον Οκτώβρη, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας  στον ΟΗΕ, πρέσβης Μπασάρ Αλ Τζααφαρί επανέλαβε για μια ακόμη φορά τον καταστροφικό ρόλο της Τουρκίας.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.