Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το "χρηματιστήριο" Κεγκέρογλου με τις συντάξεις

Picture


Αναπροσαρμογή των συντάξεων ανά εξάμηνο, θέλει να καθιερώσει το κράτος "δικαίου" μας: «κάθε έξι μήνες θα γίνεται η λεγόμενη αναλογιστική μελέτη, για να βλέπουμε πως πάνε τα πράγματα» με βάση τις μελέτες θα καθορίζεται το ύψος των συντάξεων.

Ο Β. Κεγκέρογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα, είναι συγκεκριμένα τα χρήματα για τις επικουρικές με αυτό το δεδομένο πρέπει να γίνει μία ισορροπημένη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια».
Αυτό το οποίο ισχύει για τις επικουρικές συντάξεις, "με απλά λόγια" όπως είπε ο υφ. Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι ότι «κάθε έξι μήνες θα γίνεται η λεγόμενη αναλογιστική μελέτη, για να βλέπουμε πως πάνε τα πράγματα» με βάση τις μελέτες θα καθορίζεται το ύψος των συντάξεων.
Με... "απλά λόγια", ο συνταξιούχος θα πρέπει να ενημερώνεται για το χρηματιστήριο "σύνταξη" κάθε εξάμηνο, για να δει αν οι μετοχές του ανέβηκαν (σπάνιο) ή κατέβηκαν. 

Κεγκέρογλου από Enikos_gr

Αλήθεια, λεφτά δεν υπάρχουν γιατί η φοροαπαλλαγή της επιχειρηματικής ελίτ καλά κρατεί και στην Ελλάδα, αλλά μόνο εκείνης του εξωτερικού απασχολούν τα ΜΜΕ, και αν...
Έτσι λεφτά δεν υπάρχουν, μόνο σκάνδαλα υπάρχουν κι ανεργία, και μαύρη εργασία στο φουλ που αφήνει τα ταμεία αδειανά μετά το hair cut τους και ενισχύσεις τραπεζών.
Α, ναι... και πλεόνασμα! Πλεόνασμα στη φτώχεια, στα σχολικά κενά, στην έλλειψη φαρμάκων και περίθαλψης, στην απελπισία...
Να μαντέψουμε; Οι δικοί σας μισθοί θα είναι fix ή θα ανεβοκατεβαίνουν κι αυτοί κάθε εξάμηνο;
olatanea.allnewz.gr

ΥΓ από ΛΦ: Οι εισφορές στα ταμεία θα πηγαίνουν και αυτές προς τα κάτω; Περιμένουν με τέτοιες συντάξεις να μην αυξάνεται η μαύρη εργασία; Ποιός θα πληρώνει εισφορές όταν θα ξέρει ότι αυτά που θα πάρει σαν σύνταξη είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που δίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.