Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η παιδιάστικη, λουφαδόρα, βολεμένη και πουλημένη Αριστερά μας ( ; ).


Ελλάδα+Κύπρος

Μεγάλη οργή, συγκίνηση, αλληλεγγύη εκδηλώνεται τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα, προς τους ήρωες μαχητές και μαχήτριες στο Κομπάνι του συριακού Κουρδιστάν. Τίποτε το αντίστοιχο ή ανάλογο όμως υπέρ της κατεχόμενης Κύπρου που υφίσταται εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, βιασμό της εθνικής κυριαρχίας της, εκμηδενισμό της ύπαρξής της. Και μάλιστα, όταν πριν λίγο καιρό, βοούσε ο τόπος και βογκούσαν οι τηλεοράσεις από λαύρους εισαγγελείς και δημίους κατά του Ισραήλ,  αγνούς -και εκ του μακρόθεν- καμικάζι υπέρ της Παλαιστίνης.

Πώς προκύπτει αυτή η μαύρη τρύπα στο “διεθνισμό”, στην “αλληλεγγύη των λαών”;
Πιθανόν ( ; ) διότι:
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κύπρου καθώς υφίσταται εισβολή, συνεπάγεται την ανάληψη αφενός της ενίσχυσής της αφετέρου της σύγκρουσης, με πιθανότατα ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ επιπτώσεις, όπως και η διακρατική πολεμική σύρραξη της Ελλάδας με την Τουρκία.
Η αλληλεγγύη στο Κομπάνι ή στην Παλαιστίνη, δεν περιέχει αυτό το ενδεχόμενο, της πολεμικής σύρραξης δηλαδή, με όλα τα φοβερά επακόλουθά του. Αυτή είναι η διαφορά και η αιτία. Το ταμπού που ισχύει από το 1974, με το άλλοθι που αμερικανοκίνητα παρείχαν τόσο το πραξικόπημα Σαμψών όσο και η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα: ” γιατί να πολεμήσουμε για την Χούντα “;
Αυτό το ταμπού όμως, ΔΕΝ ισχύει σήμερα, καθόσον το ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κυβέρνηση.
Ψελλίζονται βέβαια δικολαβικά ιδεολογήματα για να αιτιολογήσουν την εγκατάλειψη της Κύπρου και των Κυπρίων αλλά, ΔΕΝ εξαλείφουν την πραγματικότητα: η Κύπρος είναι κατεχόμενη χώρα, έχει υποστεί εισβολή και της απαγορεύεται -σήμερα από την Τουρκία, παντοτινά από την Βρετανία και τις ΗΠΑ, εσχάτως από τη Γερμανία- το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Επειδή έχει τεράστια γεωπολιτική και μεγάλη ενεργειακή, αξία.
Ευχερεί όμως η ίδια να ταυτίζεται με το Κομπάνι και την Παλαιστίνη, στον αγώνα για ανεξαρτησία, απελευθέρωση, επανάσταση.
Εκτός και αν της το απαγορεύσουμε με … απειλή διαγραφής της από το σωματείο μας.
vimasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.