Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ υποστήριξη για τα F-16… Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ


Η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ υποστήριξη για τα F-16… Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

Δούναι και λαβείν… Η Ελλάδα ζήτησε από τις ΗΠΑ τη συνέχιση της υποστήριξης για τα μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μέσω του προγράμματος FMS (Foreign Military Sales).
Η αίτηση της ελληνικής πλευράς, μαζί με την πιστοποίηση της έγκρισης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δόθηκαν στο Κογκρέσο από την Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency), η οποία χειρίζεται το πρόγραμμα FMS (Foreign Military Sales).

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας χρειάζεται αυτή την υποστήριξη ώστε να διασφαλίσει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών της», αναφέρει η DSCA, ενώ προσθέτει ότι «Η συνεχής υποστήριξη και συντήρηση των F-16 του στόλου της Ελλάδας θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων και της ικανότητας τους να υποστηρίξουν μελλοντικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ».
Η παροχή υποστήριξης περιλαμβάνει τα προγράμματα Electronic Combat International Security Assistance Program (ECISAP, διεθνές πρόγραμμα βοήθειας ασφάλειας ηλεκτρονικής μάχης), International Engine Management Program (διεθνές πρόγραμμα διαχείρισης αεροκινητήρα), F-16 Technical Coordination Program (πρόγραμμα τεχνικού συντονισμού F-16), Aircraft Structural Integrity Program (πρόγραμμα δομικής ακεραιότητας αεροσκάφους).
Η παροχή ανταλλακτικών και λογισμικού, οι επισκευές και οι συντηρήσεις, ο εξοπλισμός υποστήριξης και οι υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης συμπεριλαμβάνονται επίσης στην ελληνική αίτηση.
Το υπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται στα 188 εκατομμύρια δολάρια, ενώ βασικοί ανάδοχοι είναι οι Lockheed Martin και Northrop Grumman.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.