Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Plan A (ΝΔ-Πασοκ), Plan B (Σύριζα), Plan GOD

Plan A (ΝΔ-Πασοκ), Plan B (Σύριζα), Plan GOD – Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Plan A ( ΝΔ-Πασοκ) = Μπλά, μπλά, μπλά…..
Plan B ( Σύριζα) = Θα, θα, θα…….
Plan GOD = ¨το Μεγαλοπρεπές Τέλος της Μεταπολίτευσης¨
Οι Τροικανοί θέλουν να μας ¨παίξουν¨ στην παράταση.
Και οι Τούρκοι στα πέναλτι…

ΝΔ-Πασοκ ¨ από το success story ξανά στην Εντατική των μνημονίων¨
Σύριζα ¨Έξι πυλώνες περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ελληνικού χρέους, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τα στελέχη του οικονομικού του επιτελείου του σε εκπροσώπους διεθνών funds στο Λονδίνο. ¨
Τρόικα ¨WSJ: Εξάμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας προωθεί η τρόικα
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, οι αγορές ήδη έχουν δείξει ότι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης.¨
Τούρκοι ¨ «Αν οι Ελληνοκύπριοι θελήσουν, μονοπωλώντας τις πηγές ενέργειας, να ξεκινήσουν διαγωνισμούς, σαν να τους ανήκουν όλες αυτές οι πηγές και θελήσουν να παρουσιάσουν τις εν λόγω πηγές, στις οποίες έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι, στην παγκόσμια αγορά, τότε και εμείς θα κάνουμε έρευνες στο ίδιο μέρος, μαζί με τους Τουρκοκύπριους, κάνοντας χρήση του ιδίου δικαιώματος» δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σε ειδική συνάντηση του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπου μίλησε μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν.
Η αυλαία της Μεταπολίτευσης άνοιξε με Κύπρο και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να κλείσει με Κύπρο αφού πρώτα οι γνωστοί-άγνωστοι παροικούντες στα διεθνή think tanks ευθυγράμμισαν Ελλάδα-Κύπρο με μνημόνια και ανοικτά ενεργειακά ζητήματα.
Γιατί οι τοκογλύφοι επιζητούν παράταση της μνημονιακής πολιτικής, έστω και για ένα εξάμηνο;
Για τεχνικούς λόγους λένε οι δικοί μας… αν και αμφιβάλουμε σφόδρα.
Μήπως οι δανειστές θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα όταν θα γίνεται η ενεργειακή μοιρασιά στην Αν. Μεσόγειο ενόψει και της επίσκεψης Νταβούντογλου στην Αθήνα τις επόμενες μέρες;
Για αυτό δεν ήρθαν άλλωστε για να μας σώσουν; Για αυτό και έριξαν (παρά πολύ) χρήμα και με τις μίζες εξαχρείωσαν ότι πολιτικό πτηνό πετούσε στη Ελλάδα και όχι μόνο;
Όπως είπαμε, Ελλάδα-Κύπρος πάμε πακέτο μαζί για αυτό και το μήνυμα του εκπροσώπου του ΟΗΕ κ. Άιντε από την μαρτυρική Κύπρο σήμερα έχει διττή σημασία.
¨ Αν δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία , οι υδρογονάνθρακές θα είναι κατάρα και θα φοβίζει το θέμα τους επενδυτές.
Και τώρα επί της ουσίας
Με τέτοια πίεση που τρώει η συγκυβέρνηση η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ είναι εφικτή γιορτινές μέρες που έρχονται;
¨AOZ, o κρυφός άσος στο μανίκι του Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει καλά τα γεωπολιτικά στην ευρύτερη περιοχή και πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη με την χάραξη ΑΟΖ, ουσιαστικά στα «μούτρα» της Άγκυρας.
Όλοι έχουν και ένα άσο στα μανίκια τους. Οι Τούρκοι έχουν τον άσο της υπερμεγέθους στρατιωτικής μηχανής τους, οι Τοκογλύφοι έχουν τον άσο του Εγγλέζικου Δίκαιου ( μνημονιακή δέσμευση)
Και ο ΘΕΟΣ έχει το δικό του Σ Χ Ε Δ Ι Ο να τους ανακατώσει όλους με δόλωμα την απληστία τους.
Αυτό ήδη φαίνεται…
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.