Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΛΟΗΓΟ ΕΠΛΕΕ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/700 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ


Le cargo battant pavillon moldave Blue Sky M pris en photo par la marine italienne, le 31 décembre 2014. (AERONAUTICA MILITARE ITALIANA / AFP)

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Περίπου 700 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν και αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι της Καλλίπολης στα  νοτιοανατολικά της Ιταλίας, γύρω στο 0230 GMT, σήμερα Τετάρτη το πρωί.
Δεκάδες υπηρεσιακά αυτοκίνητα είχαν φτάσει στο λιμάνι για να παραλάβουν τους κατά πλειοψηφία Σύριους λαθρομετανάστες ,  σύμφωνα με  δημοσιογράφο του AFP .

Αστυνομικές και λιμενικές αρχές θα διερευνήσουν πως οι λαθρομετανάστες (οι οποίοι έφεραν όπλα και προφανώς ανήκουν στη λεγόμενη ένοπλη συριακή αντιπολίτευση που εγκαταλείπει τη χώρα),κατάφεραν να επιβιβασθούν στο Blue Sky M το οποίο κατευθυνόταν προς το κροατικό λιμάνι της Rijeka.
Το εμπορικό πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στα ανοιχτά της Κέρκυρας, ενώ είχε ήδη περάσει μια αρχική  επιθεώρηση των ελληνικών λιμενικών αρχών οι οποίες δεν είχαν παρατηρήσει τίποτα το επιλήψιμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Figaro στις 30/12/14.
Μια φρεγάτα, ένα ελικόπτερο και δυο περίπολα  του λιμενικού έσπευσαν να διασώσουν το μολδαβικής σημαίας πλοίο το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στα ελληνικά χωρικά ύδατα με αναφορές για άνδρες οπλισμένους οι οποίοι βρίσκονταν εν πλω.
Το AFP αναφέρει σήμερα ότι μια εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού βεβαίωσε ότι έγινε έρευνα αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη κάποιας μηχανικής βλάβης.
Έτσι το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, μέχρι που η ιταλική ακτοφυλακή  κατάλαβε ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς τις ιταλικές ακτές με αυτόματο πιλότο. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι παράγοντες του παράνομου δικτύου των διακινητών λαθρομεταναστών εγκατέλειψαν το πλοίο όταν αυτό διέσχιζε την Αδριατική , μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.Tα ιαταλικά μέσα όπως η la stampa μιλούν για 600 περίπου σύριους πολλά γυναικόπαιδα για ενδεχόμενη κατάληψη από ενόπλους που απέτυχε και για μηχανική βλάβη του πλοίου.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.