Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟ TΗN ΚΡΙΜΑΙΑ….


Nezavissimaïa gazeta

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
         Στην διελκυστίνδα ενεργειακού και πολέμου οι κάτοικοι της χερσονήσου είναι αντιμέτωποι με έναν αποκλεισμό συγκοινωνιών,διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, μια πιθανή έλλειψη πόσιμου νερού και προβλήματα στις τραπεζικές κάρτες έγραφε χθες Δευτέρα η Nezavissimaïa gazeta.Οι oυκρανικές αρχές εξηγούν ότι την κατάσταση αυτήν την προκάλεσε μια έλλειψη κάρβουνου πρώτη ύλη που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των θερμικών σταθμών. Για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου η Κριμαία στερήθηκε ολοκληρωτικά το ρεύμα.Η Anna Doudka εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού Υπουργείου Ενέργειας δικαιολογεί αυτήν την διακοπή λόγω του ότι ξεπεράστηκαν τα «όρια κατανάλωσης».
Σύμφωνα με την ίδια η απόφαση πάρθηκε από την ουκρανική εταιρεία Ukrenergo της οποίας θυγατρική είναι η εταιρεία της Κριμαίας Crymenergo. Ο πρωθυπουργός Arseni Iatseniouk ανέφερε ότι «αν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στην Ουκρανία δεν θα υπάρχει και στα εδάφη που ελέγχονται προσωρινά από τους ρώσους».
Οι αρχές της Κριμαίας καταγγέλουν αυτές τις αποφάσεις.Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας Sergueï Aksenov διαβεβαιώνει ότι το Κιέβο αποπειράται να ασκήσει πίεση στην Συμφερούπολη.Ένας πρώην βουλευτής του κοινοβουλίου της Κριμαίας υπό την κάλυψη της ανωνυμίας δήλωσε ότι : «οι διακοπές του νερού θα είναι πολύ πιο σοβαρές.Η χερσόνησος εξαρτάται κατά 85% από τις παραδόσεις της Ουκρανίας».(ria novosti 29/12/14)
Coal_anthraciteΩστόσο στις 27 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να προμηθεύσει η χώρα του με 50.000 τόνους άνθρακα ανά ημέρα την Ουκρανία για να βγει ο χειμώνας αν και η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να πληρώσει και βαδίζει σε χρεωκοπία.Και αυτό ως «μια απόδειξη καλής θέλησης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μια πραγματική στήριξη του ουκρανικού λαού.»
Από την άλλη πλευρά με απόφαση του Κογκρέσο που στη συνέχεια στις 18.12.14 επικύρωσε ο Ομπάμα και επέχει πλέον θέση νόμου οι ΗΠΑ θέτουν στην διάθεση της κυβέρνησης της Ουκρανίας έως και 450 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθεί στον πόλεμο κατά των νεορώσων στην Ανατολική Ουκρανία. Στο Ντονμπάς οι πολίτες είχαν ψηφίσει υπέρ του Γιαννούκοβιτς που ανέτρεψαν αντισυνταγματικά οι αντίπαλοί του σε ποσοστό 90%. Αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό της διάστασης που υπάρχει. (globalresearch.ca)
Ρωσία και Ουκρανία ένα είναι σίγουρο ότι έχουν πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς….. και όχι μόνον του αερίου.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.