Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΘΡΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


klhkijki 

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Χιλιάδες Πακιστανών συνέρρευσαν στο σχολείο της βορειοδυτικής πόλης του Πεσαβάρ σήμερα Κυριακή για να θρηνήσουν τα 149 θύματα – κυρίως παιδιά που σφαγιάστηκαν από τους Ταλιμπάν και απαίτησαν την ανάληψη δράσης κατά των εξτρεμιστών. (naharnet/afp)
Άνδρες γυναίκες και παιδιά από το Πεσαβάρ και άλλες πόλεις επισκέφθηκαν το στρατιωτικό σχολείο για να αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους από την πιο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Στο Πακιστάν αυτή η ματωμένη Τρίτη αποτελεί μια αλλαγή πολιτικής κατά του εξτρεμισμού.
Οι προσκυνητές εναπόθεσαν λουλούδια, πανώ, καντήλια, κεριά φωτογραφίες των νεκρών μαθητών σε διάφορα σημεία του σχολείου
Οικοδόμοι ύψωσαν με τούβλα και τσιμέντο έναν περίβολο γύρω από το δημόσιο στρατιωτικό σχολείο ενώ οι προσκυνητές φώναζαν συνθήματα όπως » Θάνατος στους τρομοκράτες», » Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο»’, »Οι Ταλιμπάν είναι άγριοι»
Ο κατοικος Imdad Hussain είπε » Τί είδους άνθρωποι μπορούν και σκοτώνουν παιδιά;»
»Τι είδος δικαιοσύνης είναι αυτό, και τι είδος Ισλαμ;» »Η κυβέρνηση πρέπει να καθαρίσει όλους τους τρομοκράτες»
Μια άλλη κάτοικος που είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με ένα σάλιείπε ότι οι γονείς θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή στο σχολείο. »Τώρα πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας δεν είναι πουθενά ασφαλή» .
»Στην αρχή επιτέθηκαν σε τζαμιά, μετά σε αγορές και τώρα ξεκίνησαν και με τα σχολεία. Δεν μπρούμε να το ανεχθούμε αυτό. Εμείς μπορεί να πεθάνουμε, αλλα δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να σκοτώνονται»
Η 28 χρονη Shugufta Bibi, δήλωσε στο  AFP όι η φίλη της έχασε τον γιό της και ήρθε εκεί για να προσευχηθεί στην μνήμη του.
«Απαιτώ από την κυβέρνηση να τους κλείσει μέσα και μετά να τους κρεμάσει δημοσίως,» πρόσθεσε η Bibi.
Μετά την επίθεση ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Nawaz Sharif έδωσε τέλος στην 6χρονη παύση της θανατικής ποινής, επαναφέροντας την χρήση της για τα εγκλήματα της τρομοκρατίας.
Ήδη δύο ισλαμιστές εξτρεμστές που είχαν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας απαγχονίστηκαν. . Η Human Rights Watch ο απαίτησε να μην πραγματοποιηθούν περαιτέρω απαγχονισμοί.  Οι δύο τρομοκράτες κρεμάστηκαν την Παρασκευή στην κεντρική επαρχία της Πουντζάμπ , Aqil. Είχαν καταδικασθεί για την επίθεση στο αρχηγείο του στρατού στο Ραβαλπίντι το 2009, και συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας του 2003 κατά του νυν   ηγέτη Περβέζ Μουσάραφ.
Σήμερα όλα τα αεροδρόμια της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπαν εντείνονται. Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι η πολύνεκρη επίθεση στο σχολείο ήταν μια άμυνα των μαχητών για τις πιέσεις που δέχονται στις βορειοδυτικές περιοχές των φυλάρχων καθώς ο στρατός από τον Ιούνιο προσπαθεί να εξαλείψει τα οχυρά τους και τις βάσεις τους στην περοχή.
Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το πιο αξιόπιστο Πανεπιστήμιο Quaid-e-Azam στο Ισλαμαμπάντ έκλεισαν μετά από απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.