Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ


10603513_866844616698904_516476945712949491_n

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήδη από χτες είχε δώσει διαταγή στην κυβέρνησή του ότι κάθε εμπορευματική συναλλαγή με τη Ρωσία θα πραγματοποιείται πλεόν σε ευρώ ή σε δολάρια . Ο Λουκασένκο κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης στο Μινσκ, δήλωσε ότι «….αυτό σημαίνει στροφή προς το δολάριο στις συναλλαγές μας με Ρωσία.«
Από το Γραφείο του Λουκασένκο τόνισαν  ότι η μετάβαση  έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει και ότι όλοι οι λογαριασμοί της Ρωσίας οφείλουν να χρεώνονται σε ευρώ ή δολάρια.

Παρατηρητής της Ε.Ε. με ενθουσιασμό επισημαίνει ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες  από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, η οποία συνδέει Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν και οι τεταμένες σχέσεις διέρρηξαν τη »νέα διαθήκη». (btb)
Στην πραγματικότητα Ρωσία και  Λευκορωσία έχουν ψυχρανθεί από το τέλος του Νοεμβρίου διότι το Μινσκ αρνήθηκε τη ρωσική πρόταση  απαγόρευσης εισαγωγής ειδών διατροφής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια το Κρεμλίνο απάντησε με  απαγόρευση των εισαγωγών γάλακτος και κρέατος από τη Λευκορωσία.
l
Με την πρόσφατη κατάρρευση του ρωσικού νομίσματος, αμέσως ο  Λουκασένκο έχει θέσει ως κύριο κυβερνητικό  έργο την εξεύρεση νέων αγορών, χωρίς να αποκλείει ακόμη και τις δυτικές αγορές.Σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Λευκορώσος πρόεδρος   δήλωσε ότι »η κατάρρευση της ρωσικής αγοράς δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε  παρόμοια κατάσταση και τη  Λευκορωσία». Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και αν η Λευκορωσία  μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική αγορά κατά 80 με 40%, αυτό  δεν είναι αρκετό.
«Βλέπουμε τη Ρωσία που είναι η κύρια αγορά μας να κατρακυλά, καιρός είναι να δούμε και προς την πλευρά της Ουκρανίας – μια από τις κύριες αγορές μας. Αν ο πόλεμος συνεχίζεται, αυτό δεν αφορά τις εμπορικές μας συναλλαγές .Δεν μπορεί όλη την ώρα  να είμαστε προσηλωμένοι ατη Ρωσία. Βεβαίως πρόκειται για μια αδελφική μας χώρα , αλλά βλέπετε την κατάρρευση της αγοράς, και σε αυτό δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε».(bfm ru)
Στη συνέχεια ο Λουκασένκο έδωσε το παράδειγμα αρκετών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας που κατάφεραν να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ. 
Σήμερα ο  Αλεξάντερ Λουκασένκο έφθασε  στο Κίεβο όπου συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών με τον Ποροσένκο . Σύμφωνα με την Gazeta.ru κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Petro Poroshenko υποσχέθηκε να εκπληρώσει οποιοδήποτε αίτημα της Ουκρανίας .
lukash
 «Είναι για μένα πολύ θετικό που βρίσκομαι στην Ουκρανία », – δήλωσε ο Λουκασένκο.
«Είστε ο πρόεδρος, και δεν επιθυμώ να σας βλάψω. Έχω πληγωθεί πάρα πολύ από αυτό», – δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
 «Αν με χρειαστείτε, αν  είναι απαραίτητο να κάνει κάτι η Λευκορωσία, θα κάνουμε τα πάντα  την ημέρα που μας το ζητάτε.»
» Όλα αυτά, τα οποία ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, είτε ζήτησε είτε δήλωσε  δημοσίως, θα τα κάνουμε. Και αυτό θα συνεχιστεί »
 «Για εμάς δεν είναι ένα παιχνίδι. Όχι μόνο λόγω  του εμπορίου, αλλά επειδή είμαστε γείτονες, ζούμε κοντά, είμαστε ο ίδιος λαός »-πρόσθεσε ο Λουκασένκο. (sveda)
Συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση ότι ο τηλεοπτικός ουκρανικός Οργανισμός «Belta»(Ζώνη) θα αρχίσει να μεταδίδει και στη Λευκορωσία ώστε »οι Λευκορώσοι να μπορούν να έχουν άποψη για τα τεκταινόμενα όχι μόνο μέσα από τα 2/3 ρωσικά κανάλια που εκπέμπουν στη Λευκορωσία». Εκτιμάται ότι σε αντάλλαγμα η Ουκρανία θα αγοράσει αγαθά της Λευκορωσίας.
«Δεν έχουμε ούτε μια δεκάρα  χρέους εκ μέρους της Ουκρανίας. Όλα έχουν πλήρως καταβληθεί σύμφωνα με τις συμβάσεις μας  », – δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποροσένκο, Sviatoslav Tsegolko, ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και για το ότι δεν αναγνώρισε τις εκλογές της 2ης Νοεμβρίου που διοργάνωσαν οι νεορώσοι στο Donbass .(ria novosti)
Όσον αφορά τις αντιδράσεις του ρωσικού κόσμου με την ευρύτερη έννοια, αυτές είναι ενδεικτικές των συναισθημάτων τους για την προδοσία του Λουκασένκο….Tα σχόλια των αναγνωστών στις ηλεκτρονικές σελίδες των ρωσικών μέσων για τη διμερή συνάντηση είναι υβριστικά :
Loukachenko η πουλημένη σκύλα
ο Προδότης του ρωσικού κόσμου.
Προδότης.
Οι 2 πόρνες.
Το ποντίκι με το γουρούνι ….
Πληροφορία της τελευταίας στιγμής: 20 ρωσικά φορτηγά από την περιοχή του Καλίνιγκραντ με ηλεκτρικά είδη κρατούνται στα λευκορωσικά σύνορα για διαπιστεύσεις, ενώ υπάρχει τελωνειακή ένωση των δυο χωρών και δεν προβλέπονται έλεγχοι στα προιόντα και επιβολή δασμών.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.