Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ερευνα για τον Τόμσεν για τυχόν(;)ευθύνες του στην Ελλάδα! Ξεβρακωθείτε τώρα Παπαγαλάκια!


TOMSENcnn

Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει το ΔΝΤ, για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και άλλων χωρών, από το 2010 έως σήμερα.<!–more–>

Αντικείμενο της έρευνας είναι ο εντοπισμός τυχόν λαθών, παραλείψεων και πολιτικών συμβιβασμών του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης.
Την έκθεση συντάσσει αυτή την περίοδο το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και στο πλαίσιο της έρευνας, ο Πολ Τόμσεν αναμένεται να κληθεί το προσεχές διάστημα, ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γραφείου. Για τις αποφάσεις του θα ερωτηθούν και στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου.
Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ έχει ήδη δείξει ότι δεν θα χαριστεί στην ηγεσία του Ταμείου. Σε έκθεση του περασμένου Οκτωβρίου για την αντίδραση του ΔΝΤ στην κρίση του 2008 εξαπέλυσε τα πρώτα «τροχιοδεικτικά πυρά», γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία ακόμα και της Κριστίν Λαγκάρντ.
Ενδεικτική των προθέσεων του Ανεξάρτητου Γραφείου είναι η σαφής διαφοροποίησή του από την έκθεση αξιολόγησης που είχε καταρτίσει το κλιμάκιο του ΔΝΤ τον Μάιο του 2013 για την αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος της Ελλάδας και η οποία ήταν μάλλον επιεικής για τα στελέχη του Ταμείου.
Η έρευνα αναμένεται να καταδείξει τις ευθύνες του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και του πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, Μάρεκ Μπέλκα, που σύμφωνα με τότε στελέχη του οργανισμού υπαναχώρησαν στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά τη συνομολόγηση του πρώτου ελληνικού προγράμματος.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.