Σελίδες

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η Ρωσία «φρενάρει» τον Πυρηνικό όλεθρο με νέα έξυπνα όπλα;


 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τακτική ελιγμού, κίνηση διπλωματικής προσέγγισης, κέρδος χρόνου για κατάλληλες στρατιωτικές προετοιμασίες;
Κάτι από όλα αυτά μπορεί να εξηγήσουν την πρόσφατη αναθεώρηση του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας.

Το επικαιροποιημένο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί πριν από τα τέλη του 2014, θα επικεντρωθεί σε μη-πυρηνική αποτροπή ενός ανώνυμου πιθανού εχθρού.
Γιατί είναι απαραίτητο να επικαιροποιηθεί το δόγμα σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή;
Η Pravda.Ru ρώτησε τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πολιτικών Επιστημών, Βλαντιμίρ Anokhin.
-Η φύση του πολέμου έχει αλλάξει, και το δόγμα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις μεταβολές που συμβαίνουν στον κόσμο. Αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μόνο σε πυρηνικά όπλα, αυτό θα δημιουργήσει την εικόνα μιάς επιτιθέμενης χώρας βλ. Ρωσία η οποία θα χρησιμοποιεί πρώτη τα πυρηνικά όπλα.
-Αν συμπεριλάβουμε την δυνατότητα μιας μη-πυρηνικής απάντησης στο δόγμα μας, αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό μη πυρηνικό πλήγμα ως απάντηση, και κανείς δεν ξέρει τι είδους όπλα ακριβώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτό. Αυτό είναι το απολύτως σωστό να κάνουμε «, δήλωσε Anokhin.
Τα νέας γενιάς μαχητικά – καταδιωκτικά μη επανδρωμένα και πλήρως ψηφιακά αεροσκάφη των Ρώσων σχεδιαστών θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αμυντικών προκλήσεων του 21ου αιώνα. Αόρατα στον εχθρό, θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη σταθερότητα στη μάχη από τα συμβατά – επανδρωμένα.
Οι επίσημες δοκιμές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και οι πειραματικές πτήσεις των νέων μαχητικών – καταδιωκτικών – μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV), αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, οι σχεδιαστικές – ερευνητικές εργασίες για το έργο βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Στο κοντινό μέλλον, τα ρωσικά μαχητικά drones θα κληθούν να λύσουν σημαντικά στρατηγικά αμυντικά προβλήματα, καθώς θα είναι αόρατα στον εχθρό και θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη σταθερότητα στη μάχη από τα συμβατά – επανδρωμένα – αεροσκάφη.
Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται σε επιλεκτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εκ του συστάδην και από αέρος με απίστευτες ταχύτητες κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αστικού τύπου, όπου η προέλαση της θα στηρίζεται σε μη πυρηνικά όπλα έξυπνης τεχνολογίας που μπορεί να μην είναι γνωστά ακόμα σήμερα και να τα δούμε πλέον στην πράξη.
Και αυτό είναι λογικό αν αναλογισθεί κάποιος πως θα μπορούσε να ενεργήσει η ρωσική μηχανή κινούμενη προς τα Δυτικά βλ. Ουκρανία όταν η χώρα αυτή είναι γεμάτη με πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αν δεν είχε στην κατοχή της έξυπνα όπλα;
Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε κίνηση της Ρωσικής Στρατιωτικής Μηχανής σε πιθανό κατέβασμα της στην περιοχή της Μέσης και ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Πάλι η τεχνολογία των έξυπνων αλλά φονικών όπλων θα ¨ διασώσει¨ τουλάχιστον τις απέραντες εκτάσεις της γειτονικής Τουρκίας από την μόλυνση της ραδιενέργειας.
Δεν γνωρίζω όμως αν διασώσει τις ¨εξυπνάδες ¨των Τούρκων στο Αιγαίο, στα Στενά, στην Κύπρο και στην Συρία;
Φαίνεται ότι στις περιοχές που ιστορικά οριοθέτησαν το χιλιόχρονο Βυζάντιο επειδή οι στρατιωτικές συγκρούσεις θα γίνονται σώμα με σώμα θα χρησιμοποιηθούν τέτοια έξυπνα όπλα άγνωστα σήμερα για εμάς.
Αυτό το γεγονός μπορεί να ερμηνεύσει και την αισιοδοξία που μας δίνουν οι προφητείες των Πατέρων ότι η ανθρωπότητα θα ζήσει την επικείμενη ΑΝΑΛΑΜΠΗ του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ βλ. Ρωμιοσύνη.
Είναι δυνατόν να υπάρχει ΑΝΑΛΑΜΠΗ πολιτισμού σε περιοχές με ραδιενεργή μόλυνση;
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ
Τελικά είμαστε η γενιά που θα τα δούμε όλα. Ας γίνουμε Ευχέτες ¨εν τω ονόματι του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ¨ για την σωτηρία της ανθρωπότητας.
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.