Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ακτιβιστές της Greenpeace κατέστρεψαν πασίγνωστο προστατευόμενο μνημείο στο Περού!


Ακτιβιστές της Greenpeace κατέστρεψαν πασίγνωστο προστατευόμενο μνημείο στο Περού!

Για να συγκινήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής…
Η κυβέρνηση του Περού καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά της αμφιλεγόμενης οικολογικής οργάνωσης “Greenpeace” για καταστροφή ενός από τα πιο διάσημα μνημεία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι γραμμές Nazca είναι τεράστια σχέδια που αποτυπώνουν ζωντανούς οργανισμούς και άλλα αντικείμενα στο έδαφος της περουβιανής ερήμου και χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια. Πρόκειται, δε, για μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τροφοδοτεί την εθνική υπερηφάνεια του λαού του Περού.
Μέλη της οικολογικής οργάνωσης διέσχισαν τους φράχτες και τις πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο στο μνημείο, για να εγκαταστήσουν μια σειρά κίτρινων γραμμάτων που σχημάτιζαν το μήνυμα της οργάνωσης «Ώρα για αλλαγή! Το μέλλον είναι ανανεώσιμο- Greenpeace». Εισβάλλοντας, όμως, στον απαγορευμένο χώρο του μνημείου για να μεταφέρουν το μήνυμά τους παγκοσμίως άφησαν τα χνάρια τους στον χώρο και κατέστρεψαν σημεία των περίφημων γραμμών.
Η ηγεσία της Greenpeace ανέλαβε την ευθύνη και απολογήθηκε, αλλά η κίνησή της δεν αποδείχθηκε αρκετή για να μετριάσει την δικαιολογημένη οργή των πολιτών της χώρας, αλλά και των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι πλέον απαιτούν την απόδοση κατηγοριών για εγκληματική ενέργεια εις βάρος της οικολογικής οργάνωσης.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού του Περού, Jaime Castillo, ανέφερε σχετικά με τις διάσημες γραμμές και την καταστροφή τους: «Είναι απόλυτα εύθραυστες. Είναι μαύροι βράχοι σε λευκό τοπίο. Περπατάς εκεί και τα χνάρια σου θα παραμείνουν για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Και η γραμμή που κατέστρεψαν είναι η πιο ορατή και η πιο αναγνωρίσιμη από όλες».
nazca-lines
Η ακτιβιστική πράξη των μελών της οργάνωσης έγινε με σκοπό να προσελκύσουν την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών που συναντήθηκαν στην Λίμα για να συνεδριάσουν αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Οι επτά ακτιβιστές που συμμετείχαν στην καταστροφή του μνημείου αναμένεται να δηλώσουν την ενοχή τους προκειμένω να μειωθούν οι κατηγορίες για την εγκληματική καταπάτηση εθνικής περιουσίας.
Ε.Μ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.