Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

TO »ΜΙΚΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟ » ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ/ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

το στρατηγείο της ISIS στο Μικρό Λονδίνο, Minjab, Συρία

το στρατηγείο της ISIS στο Μικρό Λονδίνο, Manjib, Συρία
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Μια περιοχή της Συρίας είναι τόσο πυκνοκατοικημένη από τους βρετανικής καταγωγής Τζιχαντιστές που έχει μετονομασθεί σε «Μικρό Λονδίνο», σύμφωνα με τον πρώην όμηρο του Ισλαμικού Κράτους Ahmed Walid Rashidi (δανέζικης υπηκοότητας).
 Στην εφημερίδα Sunday Times είπε ότι η πλειοψηφία των ξένων μαχητών μιλούν αγγλικά  και ότι η πόλη  Manbij στη βόρεια Συρία είναι σαν ένα «μικρό Λονδίνο «.

 Ενώ οι Βρετανικές μυστικές Υπηρεσίες εκτιμούν σε 500 τους βρετανογεννείς μουσουλμάνους που ριζοστικοποιήθηκαν και πήγαν στη Συρία για να ενταχθούν στην ISIS,  ο πολιτικός ακτιβιστής Danni Maki που ασχολείται με την έρευνα των εξτρεμιστικών ομάδων στη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι αυτοί είναι πολύ περισσότεροι
«Είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό Άγγλων τζιχαντιστών στη Συρία. Ο μικρότερος αριθμός θα μπορούσε να είναι γύρω στα 700 άτομα, αλλά υπάρχουν επαρκή στοιχεία για 1.000 ενώ άλλες εκθέσεις υποδεικνύουν τον αριθμό των 2.000. Συνεπώς δίνουμε έναν αριθμό που κυμαίνεται μεταξύ των 1000 και 2000 Βρετανών Τζιχαντιστών»
ManbijManbij
Η Manbij και όλη η ύπαιθρος γύρω από το  Χαλέπι έχουν πυκνοκατοικηθεί από ξένους εξτρεμιστές οι οποίοι αλλάζουν τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας καθώς εκτοπίζουν μεγάλες κοινότητες Σύριων πολιτών από τους οικισμούς τους.
»Δυστυχώς, στη βόρεια Συρία ,πολλές  περιοχές  κατοικούνται από »μαχητές» της ISIS (Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας) και αυτός ο ξένος πληθυσμός έχει πάρει τα ηνία και έχει δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική κοινωνία. Περίπου 8.000 οικογένειες μετανάστευσαν από το Δύση στην Raqqa επιφέροντας μια τεράστια δημογραφική  αλλοίωση στην περιοχή. Οι πραγματικοί Σύριοι έχουν εκτοπισθεί δια της βίας».
Manbij, αγγλόφωνες καναδέζες τζιχαντίστριεςManbij, αγγλόφωνες καναδέζες τζιχαντίστριες
Το ‘Μικρό Λονδίνο’, που κατοικείται από μεγάλη κοινότητα Άγγλων Τζιχαντιστών δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με την Τουρκία και για αυτό είναι ένας δημοφιλής και προσβάσιμος προορισμός για τους Ευρωπαίους Τζιχαντιστές. Οι αγγλόφωνοι Τζιχαντιστές μιλάνε αγγλικά και αισθάνονται σαν στο σπίτι τους
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάμεσα στος ξένους Τζιχαντιστές της Συρίας και έχουν διαπράξει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, γεγονός που έχει ταρακουνήσει το   Westminster. 
Ο Maki προσθέτει ότι  η επιστροφή αυτών των Βρετανών τζιχαντιστών αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι ότι 250 εξ αυτών , έχουν ήδη επιστρέψει. Αυτό δημιουργεί πραγματικό φόβο στις υπηρεσίες ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει αυξανόμενος φόβος ότι η ριζοσπαστικοποίησή τους,  στο μέλλον θα εκδηλωθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο»
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.