Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΒΙΕ:2 TΣETΣENOI ΚΑΙ 1 ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ


Jihadis: Redouane Hagaoui (left) and Tarik Jadaoun (right) were named as possible suspects after their families expressed fears for their whereabouts. The pair had recently returned to their home town of Verviers after fighting with ISIS in Syria
Redouane Hagaoui και Tarik Jadaoun στη Συρία
O δήμος του Verviers  κοντά στη Λιέγη είναι εδώ και χρόνια μια ισλαμιστική εστία στην Βαλλονία.Στην περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό του σταθμό  είνι εγκατεστημένες οι ξένες κοινότητες ( πακιστανοί,μαροκινοί,αφγανοί αλλά και τσετσένοι) στην αναζήτηση  φτηνής κατοικίας.Εκεί διαδραματίστηκε η αιματηρή αντιτρομοκρατική επιχείρηση χθες.

Redouane Hagaoui, who is believed to have been killed in an anti-terror raid in BelgiumΣε αυτό τος ημείο βρήκαν καταφύγιο ισλαμιστές που προοδευτικά ριζοσπαστικοποίηθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.
Από το Verviers τουλάχιστον 6 με 8 ισλαμιστές  αναχώρησαν για τζιχάντ στη Συρία σύμφωνα με την εφημερίδα L’Avenir .Πρόσφατα μια ακόμη νεαρή γυναίκα αυτή τη φορά κάτοικος της περιοχής έφυγε για τη Συρία δηλώνει η Yilmaz μια δημότης της περιοχής.  Tarik Jadaoun, who is believed to have been killed in an anti-terror raid in Belgium
«Νέοι έφυγαν επίσης μέσω κάποιων τζαμιών όπως αυτό των σομαλών.!»
Οι 2 ισλαμιστές που σκοτώθηκαν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με αυτόματο.Τόσο αυτοί όσο και ο τρίτος που συνελήφθη και νοσηλεύεται σοβαρά τρυματισμένος επέστρεψαν πρόσφατα από τη Συρία.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν ανακοίνωσε την ταυτότητά τους αλλά είναι γνωστό ότι οι 2 άνδρες από το  Verviers  ήταν τσετσενικής καταγωγής  και ο τρίτος ο 22χρονος Redouane Hajaoui  που σκοτώθηκε ήταν μαροκινής.
Αυτός είχε πει στους δικούς του ότι πάει στο Μαρόκο στον παπού του αλλά εντοπίστηκε στη Συρία όπου πέρασε μέσω Τουρκίας. Είχε το ψευδώνυμο Abu Khalid Al Maghribi. Ο συνεργός του ο  Tarik Jadaoun είχε τον κωδικό Abou Hamza ήταν τσετσένος και σκοτώθηκε επίσης.
Οι τελευταίοι αριθμοί που δίνει το Υπ. Εσωτερικών κάνουν λόγο για 184 βέλγους υπηκόους που είναι στη Συρία και στο Ιράκ,100 επέστρεψαν και 50 σκοτώθηκαν στο τζιχάντ. (Dailymail, sud info,dh)To τρίτο άτομο ο τραυματίας και συλληφθείς είναι από τις Βρυξέλες ήδη ανακρίνεται ο οικογενειακός του περίγυρος και ονομάζεται 25 Marouane E.Η la libre υποστηρίζει ότι στόχος τους ήταν τα δικαστήρια των Βρυξελλών.Η αστυνομία παρακολουθούσε τις τηελεπικοινωνές τους μέχρι την τελευταία στιγμή και αυτός ήταν ο όγος που έγινε και η επιχείρηση.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.