Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Να κλειδώσουμε τους νέους τους γέρους ή τους σπουδασμένους;



Οι παλιοί έλεγαν: αν δεν έχεις γέρο αγόρασε, θέλοντας να αναδείξουν την αξία της πείρας μέσα από την ζωή.
Ασφαλώς και σε κάθε παροιμία υπάρχει και η υπερβολή και η σοφία.

Ας παρακάμψουμε λοιπόν την παροιμία και ας αναρωτηθούμε, ποιός χρεοκόπησε το έθνος;
Η δική μου απάντηση είναι: το έθνος χρεοκόπησε παρακμάζει και εξευτελίζεται στα χέρια της ποιο σπουδασμένης γενιάς των ελλήνων.
Αν περιορίσουμε λοιπόν τον καταμερισμό ευθυνών μεταξύ νέων ή παππούδων, περισσότερο φταίνε οι νέοι, γιατί αυτοί είναι και οι ποιο σπουδασμένοι.
Και πάντως δεν τιμά τους νέους ούτε να φεύγουν από την Ελλάδα ως φυγόμαχοι, ούτε να κατηγορούν τους παππούδες, για την δική τους αποτυχία.
Για την ιστορία ο Μέγα Αλέξανδρος ως νέος πήρε στην πλάτη του την ευθύνη της υπέρ πατρίδος δράση, καταφέρνοντας αυτά που κατάφερε μέχρι την ηλικία των 32 ετών.
Σήμερα οι γέροι των 32 ετών συμπεριφέρονται ως ανώριμοι νέοι 14 ετών.
Η διαχρονική ανωριμότητα είναι το πρόβλημα της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που αναζητά μόνο προστάτες έτοιμα εγγυήσεις και εξασφαλίσεις, μη μπορώντας να κατανοήσει ότι η ελπίδα είναι εσωτερική ατομική υπόθεση του κάθε ενός και βρίσκεται μόνο στην αλήθεια.
Κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.