Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Νιγηρία: Πυρπόλησαν εκκλησίες και σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo


nigeria diadhlwtes
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν στην πόλη Ζίντερ του Νίγηρα, την δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, όταν διαδηλωτές, εξαγριωμένοι από το σκίτσο του Μωάμεθ στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, πυρπόλησαν εκκλησίες και επιτέθηκαν σε καταστήματα χριστιανών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός, δήλωσε ο Μασαούντου Χασούμι. Είκοσι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν τραυματιστεί, όπως και 23 διαδηλωτές, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ένας γιατρός του νοσοκομείου του Ζίντερ δήλωσε ότι υπάρχουν 4 νεκροί από σφαίρες, καθώς και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ελαφρά τραυματιών.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μετά την προσευχή κατά του σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ που βρίσκεται στο εξώφυλλο του Σαρλί Εμπντό. Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές με την πυρπόληση πολλών εκκλησιών, αλλά και του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.