Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Οι Έλληνες σηκώνουν τις καταθέσεις για να πληρώσουν τα "χαράτσια" και τα γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε για "bank run"!Παρτε τα χρήματά σας από τις τράπεζες...
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΝΦΙΑ!
ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ!

Πόπη ΣουφλήΤέσσερις μόνο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι ανησυχίες των Ελλήνων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνονται, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της γερμανικής «Die Welt» για την χώρα μας
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός αυτό ώθησε πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά - δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ και συνεχίστηκε και τον επόμενο μήνα.
Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «bank run» -μαζική δηλαδή απόσυρση καταθέσεων- οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει η Die Welt.
Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης, σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Η εφημερίδα προσπαθεί να παρουσιάσει ενα τρομολαγνικό σενάριο τύπου "bank run" ενώ είναι γνωστό ότι τον Δεκέμβριο οι Έλληνες πάντα αφαιρούν χρήματα για πληρωμές λογαρισμών που τον τελευταίο καιρό συνεχώς αυξάνονται όπως ο ΕΝΦΙΑ καθώς και φόροι ειδσοδήματος, τέλη κυκλοφορίας ενώ και πλέον λόγω και της κατάργησης του 13ου μισθού και σύνταξης οι καταθέσεις είναι ο χρηματοδότηςς των νοικοκυριών.
Για την κατεστραμένη οικονομία κατόπιν γερμανικών υποδείξεων δεν λέει κάτι όμως το άρθρο που οδηγεί τους Έλληνες στο να αφαιρούν καταθέσεις για να πληρώνουν λογαρισαμού και "χαράτσια" που κανονικά θα έπρεπε να μην ξεπερνούν το ύψος των εισοδημάτων.
Είναι και αυτό φαίνεται στα πλαίσια της στήριξης στους πολιτικούς τους συμμάχους στην Ελλάδα.
Πηγή
attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.