Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ (ΒΙΝΤΕΟ)

Cλοι


Στις  26 Γενάρη στις 4 τα χαράματα οι γνωστοί άγνωστοι του ουκρανικού παρακράτους εθνικιστές μπαντεριστές αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν την εκκλησία που τιμάται στην Εικόνα της Παναγίας « H Χαρά Πάντων των Θλιβομένων» στην περιοχή Babi Yar* έξω από το Κιέβο.
Cλοιθ
img_8713-624x351o ναός
Ο φύλακας του ναού άκουσε ισχυρές εκρήξεις και είδε τις απειλητικές  λάμψεις από τις φλόγες.Όπως μπορούμε να διακρίνουμε σε βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι γνωστοί άγνωστοι είναι δύο και φέρουν σακίδια. Είναι μασκοφόροι και με κουκκούλες. Οι επιτιθέμενοι πέταξαν 6 μολότοφ  εκ των οποίων οι 3 δεν ενεργοποιήθηκαν.Αποτέλεσμα της απόπειρας εμπρησμού ήταν να καταστραφεί  η αγία τράπεζα του ναού.Μετά από 5΄λεπτά έσπευσε περιπολικό και το πλήρωμά του επιδόθηκε στην αναζήτηση των δραστών.
dimpenews εμπρησμός ορθόδοξου ναού από εθνικιστές ουκρανούς

Ο π. Βιτάλιος Boyko δήλωσε στο site Oρθόδοξη ζωή ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προσθέτει  « Εκπρόσωποι των αρχών ασφαλείας δήλωσαν ότι έχουν πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που πιθανότατα συντόνιζε την όλη δράση. Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη εντοπίσει το άτομο που δείχνει να διακατέχεται από έντονη επιθετικότητα για την ορθόδοξη εκκλησία διακαιοδοσίας πατριαρχείου Μόσχας. Ο ναός βρίσκεται μακριά από την κατοικημένη περιοχή και στον ευρύτερο χώρο δεν υπάρχουν συγκρούσεις.Επομένως δεν σχετίζεται προφανώς με διενέξεις των ντόπιων. «Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο από τους πυρομανείς ιερόσυλους όπου παριστάνεται η απόπειρα εμπρησμού του ναού. Ακόμη δεν εντοπίστηκαν οι δράστες ενώ ασύλληπτοι παραμένουν και οι εμπρηστές σε 6 αντίστοιχες περιπτώσεις κατά ορθόδοξων ναών το 2014. (pravlife 26/1/15)
* όνομα χαράδρας στο Κιέβο γνωστή για τις ομαδικές εκτελέσεις εβραίων σοβιετικών πολιτών από ναζί κατά τον β παγκόσμιο πόλεμο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.