Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΒΡΟΦ: »ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»

81579077730422_n

O Yπ. Εξωτ. της Ρωσίας, Sergey Lavrov ζητάει άμεση επείγουσα διευρέυνηση για τον βομβαρδισμό του δημόσιου λεωφορείου του Ντονέτσκ κατά τον οποίονσκοτώθηκαν 13 πολίτες ενώ άλλοι 20 τραυματίσθηκαν.
Έίμαστε σοκαρισμένοι από το νέο φρικτό έγλημα στο Ντονέτσκ όπου δεκάδες πολιτών σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν από βομβαρδισμό των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σε δημόσιο μεταφορικό μέσο,  το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.
Τα θερμά μας συλληπητήρια στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων κκαι ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των ασθενών»
Θεωρούμε το επεισόδιο ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μια ωμή πρόκληση που υπομονεύει τις  προσπάθειες για ειρηνική διεύθετηση της Ουκρανικής κρίσης συμπεριλαμβανομένων κάποιων θετικών στοιχείων της πρόσφατης διαβούλευσης στην Νορμανδία, μεταξύ Ρωσίας, Γερμανίας, Ουκρανίας και Γαλλίας»
Είναι προφανές ότι το Κίεβο και τα ξένα αφεντικά του δεν θέλουν να σταματήσει το πάρτυ του πολέμου, σημείωσε ο Λαβρόφ.
1079660
 Στο μεταξύ η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας  έχει ανοίξει  ποινικό φάκελο για το θάνατο αμάχων από βομβαρδισμό της πόλης Ντόνετσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής , Βλαντιμίρ Markin , σήμαρα στο TASS .
«Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το γεγονός του βομβαρδισμό ενός δημόσιου μέσου μεταφοράς στην πόλη του Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα του οποίου έχουμε το θάνατο αμάχων. Η υπόθεση κινήθηκε βάσει του άρθρου 105, μέρος 2, και του άρθρου 356, μέρος 1 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα (δολοφονία  δύο ή και περισσότερων ατόμων, με χρήση απαγορευμένων μέσων και μεθόδων πολέμου) «, δήλωσε ο Markin.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.