Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη κόντρα της κυβέρνησης Τσίπρα με την ΕΕ είναι γεγονός


Η πρώτη κόντρα της κυβέρνησης Τσίπρα με την ΕΕ είναι γεγονός

Με αφορμή την καταδίκη της Ρωσίας επήλθε η πρώτη μικρής κλίμακας ρήξη της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την με αφορμή την τη δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία.

«Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Δημήτριος Τζανακόπουλος.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί η δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία καταδικάστηκε η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις «τυφλές» βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.