Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τα blogs και ο ρόλος της «blogοσφαιρας» στη σύγχρονη κοινωνία (στον Σωκράτη)




Πριν από όχι μερικά χρόνια, κάποιες εταιρείες κολοσσοί στο χώρο των επικοινωνιών και του internet αποφάσισαν να δίνουν δωρεάν χώρο σε όλο τον κόσμο για να μπορεί να εκφράσει τα «θέλω» του, τα «σκέπτομαι», τα «κάνω», τα «δημιουργώ», τα «προβληματίζομαι» ή ακόμη και τα «πρέπει» του, μέσω καταγραφών σε ένα ηλεκτρονικό χαρτί. Το blog. Δηλαδή, το «σημειωματάριο».

Ο λόγος που παραχωρήθηκε ο δωρεάν χώρος για την δημιουργία αυτών των καταγραφών σίγουρα δεν ήταν προϊόν αγαθοεργίας μα ούτε και προϊόν άδολης παροχής, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως η μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως είναι η δύναμη της
πληροφορίας και παράλληλα, η διαχείριση της πληροφορίας.
Τα blogs και το blogging δεν ήταν αρχικά τίποτα παραπάνω από αυτό που λέμε «ημερολόγιο» … «αγαπημένο μου ημερολόγιο» σύμφωνα με δισεκατομμύρια ανθρώπων επί Γης και όχι τα σύγχρονα χρόνια, αλλά αρχής γενομένης από τότε που οι άνθρωποι απαθανάτιζαν σε τοίχους σπηλαίων στην Προϊστορία, για να καταστήσουν αθάνατα στον αιώνα των αιώνων, ότι τους προβλημάτισε, ότι παρατηρούσαν, ότι θαύμασαν ή/και ότι τους φόβισε.
Η αλήθεια δε είναι πως κάποιες φορές κατέγραφαν (σύμφωνα με τις νέες έννοιες, έγραφαν σε blogs του τοίχου) ότι φαντάζονταν, βρίσκοντας κάποιες φορές «καταγραφές» που αποτυπώνουν -προ χιλιάδων ετών- ανθρώπους με … στολές κ.λπ., «καταγραφές χιλιάδων ετών πριν.
Αν ξεφύγουμε από την προϊστορία και έλθουμε στην σύγχρονη εποχή, ας αναρωτηθούμε για μια στιγμή ποιος είναι ο ρόλος των blogs στις σύγχρονες κοινωνίες. Ας σκεφτούμε όλοι μας πόσες φορές δεν διαβάσαμε πραγματικές ειδήσεις διαφθοράς, μίζας και ληστείας Εθνικού πλούτου -και όχι την καθεστωτική πρόταση- από blogs !
Την ίδια ώρα που … ευυπόληπτα sites πρότασσαν την τερατογενή άποψη ως ανάγκη και ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για να … επιβιώσουμε … που βάπτιζαν τις μίζες, χορηγίες, αποδεχόμενα ουσιαστικά την άποψη του μιζολήπτη !
Πόσες φορές δεν διαβάσαμε σε ευυπόληπτες σελίδες πως για να έχουμε αύριο, θα πρέπει να υποδουλωθούμε γενόμενοι λιώμα ως Χώρα και ως Λαός στην γερμανική και διεθνή επεκτατική νεοναζιστική επιθυμία της … Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ) όπου οι λαοί θα είναι δουλικά μιας διεθνούς φατρίας φασιστών όπου τον Λαό τον θέλουν γονυπετή, απασχολούμενο και όχι εργαζόμενο, φιλοδωρούμενο και όχι αμειβόμενο, υπάρχοντα και όχι ζώντα.
Αυτή η ανωτέρω κατάσταση δεν λειτούργησε μόνο στην Ελλάδα, αλλά στο σύνολο των Χωρών της Υφηλίου όπου όμως υπήρχε και ο … αντίλογος της διεθνούς Κτηνώδους Τάξης Πραγμάτων (ΚΤΠ), που είναι η πραγματική μετάφραση της «ΝΤΠ». Ένας «αντίλογος» (;;;) που περιγράφεται με ποινικές διώξεις bloggers, με κατεβάσματα από τις κατά τόπους ΚΥΠ των σελίδων τους (κυρίως στον blogger της google) αλλά ακόμη και με τον μαστίγωμα των διαχειριστών τους (Σ. Αραβία) ή και τον αποκεφαλισμό τους (Μπαγκλαντές).
Οι λόγοι που επικαλούνται οι διώκτες των bloggers, πολλοί. Από το «ήταν άθεος», μέχρι το «προσβολή εταιρείας» ή και το «ήταν συστημικός» (!!!) όπως … ακούστηκε στην υπόθεση του αείμνηστου και δάσκαλου στην Χώρα μας, του Σωκράτη Γκιόλια.
Πριν κλείσω την παρούσα γραφή θα ‘θελα να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως (εξαιρώντας τα σκουπίδια που υπάρχουν σε κάθε χώρο της καθημερινότητάς μας) το blogging είναι -εν μέρει- η πλήρης έκφραση Ελεύθερης και ανιδιοτελούς μεταφοράς θεμάτων σαθρότητας, ληστείας και γενικά παρανομίας, στις μάζες, πράξη που πλείστες φορές, τα καθεστωτικά sites δεν το κάνουν, λόγω συμφερόντων.
Ως εκ των ανωτέρω σας συνιστώ να γράφετε σε blogs ότι σαθρό βλέπετε γύρω σας, στον μικρόκοσμό του ο καθένας ή/και να ενημερώνετε με mail τα υφιστάμενα και κυρίως να επιλέγεται blogs ενημέρωσης και σκέψης.
Σημείωση: Θα πρέπει να έχουμε όλοι μας υπ΄ όψιν μας πως πολλές από τις σελίδες – sites που επισκέπτονται καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπων για την ενημέρωση ή για την ψυχαγωγία του, δεν είναι κάτι άλλο παρά blog αλλά πληρωμένου χώρου. Δηλαδή ο έχων ένα τέτοιο blog πληρώνει στην μητρική εταιρεία που παραχωρεί ψηφιακό χώρο και έτσι έχει την δυνατότητα ο ιδιοκτήτης του blog να εμφανίζει μια εικόνα δυναμικού site, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα ευέλικτο και ποικιλότροπα εξελιγμένο blog.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.