Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

O ΠΩΡΩΣΕΝΚΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ.ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ


Rossiïskaïa gazeta ………..ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
ΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΦΥΓΗ Ο ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΒΑΡΥΔΙ …ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ;
O Piotr Porochenko ακύρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελβετία για να επανέλθει εκτάκτως στην Ουκρανία την ημέρα μάλιστα που θα άνοιγε τις εργασίες του το Παγκόσμιο Οικονομικό forum του Davos αναφέρει την Παρασκευή η Rossiïskaïa gazeta.

Η αποτυχία της επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων κατά του Donetsk αλλά και οι αποδεδειγμένα πλέον βάρβαρες μέθοδοι του πολέμου που διεξάγει προφανείς πλέον και για τους συμπαθούντες του ευρωπαίους κατέστησε άνευ νοήματος τη συνάντησή του με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ της Ευρώπης και του κόσμου.
Άλλωστε ο Porochenko βιάστηκε να πάει στην Ελβετία.Αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την άφιξή του στη Ζυρίχη από πολυάριθμους φιλειρηνιστές διαδηλωτές αλλά και φοιτητές που τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις εντός αμφιθεάτρου.Μια φοιτήτρια μάλιστα φώναξε να ο άνθρωπος που σκοτώνει παιδιά.Προσδοκούσε να ζητήσει οικονομική και πολιτική βοήθεια.Προσδοκούσε επίσης να λάβει λόγια παρήγορα για το « μαλαισιανό » λεωφορείο της Volnovakha  που δήθεν χτύπησαν οι «τρομοκράτες».Στο μεταξύ όμως οι στρατιώτες του συνέχισαν να εκτονώνουν το μίσος τους σε πολίτες και σε λεωφορεία σε Donetsk και Gorlovka αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι καμιά ανακωχή δεν τηρείται.047c3cfc8272dbbb27ed9ecd9bc61b751414690476
Παρά τους καθημερινούς μαζικούς  βομβαρδισμούς των πόλεων του Donbass που σκοτώνουν  τον πληθυσμό οι εξεγερμένοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.Απώθησαν τους ουκρανούς από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και προωθήθηκαν και σε άλλα σημεία του μετώπου. Ο τοπικός τύπος της Δυτικής Ουκρανίας δεν είναι πλέον σε θέση να αποκρύψει ότι πολλοί πολίτες και ενώ επίκειται να κληθούν  για  να παρουσιαστούν στο στράτευμα εγκαταλείπουν τη χώρα τους και αρκετοί ανέμεσά τους δεν καταφεύγουν στην Πολωνία αλλά στην Ρωσία.
«Ένας γκλάμουρ πατριωτισμός,επιθεωρήσεων ταγμάτων  και στρατιωτικών  παρελάσεων  και μια προπαγάνδα της νίκης.Είναι όλο αυτό που επέτρεψε σε παρανοικούς να κάνουν ανοησίες και αφήνει τους εγκληματικούς στρατιωτικούς να διαπράξουν ακρότητες.Κυρίες και κύριοι οι παρελάσεις και η επιθεώρηση αγημάτων τελείωσαν. Οι δεκάδες εξελίξεις στο μέτωπο αναφέρουν ότι δεν έχουμε αρκετές τακτικές οπισθοφυλακές για να περιορίσουμε τη δράση του εχθρού»συμπεραίνει ο  Iouri Kassianov πολύ γνωστός ουκρανός ακτιβιστής ο οποίος με κανέναν τρόπο δεν συγκαταλέγεται στους συμπαθούντες των ρωσογενών.
Η παγκόσμια κοινή γνώμη δείχνει σημάδια μεταστροφής σε σχέση με την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»: κατά την ατυχή περιοδεία του στη Ζυρίχη το γερμανικό κανάλι ZDF σε ρεπορτάζ του κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό για θανάτους πολιτών.Ως και το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press καταλήγει πλέον στα ίδια συμπεράσματα.
Τα γεράκια του Κιέβου είναι διατεθειμένα όλο και λιγότερο να ακούσουν τον Ποροσένκο. Κατά την περιοδεία του στην Ελβετία ο βουλευτής Sergueï Pachinski ανακοίνωσε την πρόθεσή του για επιβολή στρατιωτικού νόμου.Η κατάσταση όπως διαμορφωνόταν δεν επέστρεψε στον Ποροσένκο να παραμείνει στο Νταβός.Σήμερα κατά την επιστροφή του στο Κιέβο οφείλει να επινοήσει ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο αν δεν θέλει να χάσει την καρέκλα του και αλλά και το υπόλοιπο της χώρας. (RIA Novosti 23.1.15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.