Ένας στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει μηνύματα, αλλά και προειδοποιήσεις, προς την Αθήνα για τη γραμμή που θα ακολουθήσει στα εθνικά θέματα. Ο σύμβουλος του Τούρκου Πρόεδρου Ερντογάν, Τζεμίλ Ερτέμ, σε άρθρο του στην «Daily Sabah» αναρωτιέται κατά πόσο η αυτοαποκαλούμενη διεθνιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει εθνικιστικές πολιτικές στο Κυπριακό και θα ξυπνήσει σταδιακά τις φασιστικές πολιτικές στο νησί.
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πολύ σημαντική για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και θα καταδείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, γράφει ο Ερτέμ. Σε περίπτωση που ο Τσίπρας επιλέξει τον εθνικιστικό και συγκρουσιακό δρόμο, αρχίζοντας από την Κύπρο, θα ενδώσει στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Τρόικας, της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ και δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό. Αν το ζήτημα της Κύπρου παραμείνει ανοιχτό, η Ελλάδα θα θέσει σε κίνδυνο όλες τις διαδρομές που θα διέρχονται από την Τουρκία στους τομείς της ενέργειας και του εμπορίου.
Ο σύμβουλος του Ερντογάν θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει δύο δρόμους για να προχωρήσει μπροστά. Πρώτον, θα πρέπει να απαρνηθεί το εθνικιστικό μονοπάτι που κληρονόμησε η χώρα από το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον θα πρέπει να αναπτύξει ένα οικονομικό μοντέλο αποφεύγοντας τις εθνικιστικές παγίδες και ξεφεύγοντας από τα νύχια της Τρόικας.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην «πανελληνική φασιστική πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ (1974), η ιδεολογική γραμμή της οποίας, πηγάζει από την Μεγάλη Ιδέα» και τονίζει ότι οι «σημερινοί ολιγάρχες της Τρόικας» είχαν δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και είχαν μετατρέψει το Αιγαίο σε μια παγωμένη περιοχή συγκρούσεων κατά τα συμφέροντά τους. Ως εκ τούτου, οι δύο γειτονικές χώρες εξοπλίστηκαν πέραν από τις δυνατότητες του προϋπολογισμού τους, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ανθίσει η δυτική βιομηχανία όπλων. Ο Φιλελεύθερος
hellasforce.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.