Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΡΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ



φ.αρχείο
Aφού λεηλάτησαν το εσωτερικό της τα μέλη της Daesh ή ΙSIS  ανατίναξαν την πιο μεγάλη συρορθόδοξη εκκλησία της Μοσούλης στο Ιράκ.
Κάτοικοι της περιοχής διαμήνυσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος οργάνωσε το προηγούμενο βράδυ την ανατίναξη αυτής της εκκλησίας στην περιοχή Alhaarien στο κέντρο της πόλης που απέχει 400 km βόρεια της Βαγδάτης.
Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι «οι μαχητές της οργάνωσης ανατίναξαν την εκκλησία ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου την μεγαλύτερη και αρχαιότερη εκκλησία της πόλης της Μοσούλης αφού κατάκλεψαν το εσωτερικό της.Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και στα γειτονικά κτίρια…τα μέλη της Daesh παγίδευσαν με μια σειρά εκρηκτικών μηχανισμών την περιοχή του ναού και στην συνέχεια τους πυροδότησαν.»
(mosultv.tv 3/1/15 iraqpressagency)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.